• Brons voor SV Borger bij Voetbal Pubquiz Musselkanaal

  Vorige week maandag werd via de informele kanalen de vraag gesteld of SV Borger een afvaardiging wilde sturen naar een Voetbal Pubquiz in de feesttent in Musselkanaal. De quiz zou de vrijdag erop al plaats vinden, dus het was tamelijk kort dag om een team te formeren. Bij wie kan je dan beter terecht dan bij Gert Vogelzang. De man die er een sport van gemaakt heeft om wekelijks de puzzel rond te krijgen om alle reserve-seniorenteams de wei in te krijgen. Dit moest voor hem een makkie zijn! Een appje was genoeg. Vogelzang nam de uitdaging met graagte aan. Hij zou zorgen voor een team dat mee kon doen om de prijzen!

  Chantage
  Als eerste werd Erik Oldengarm vastgelegd. In het verleden meervoudig winnaar van onze eigen voetbalquiz en bovendien met een straatlengte voorsprong koploper in het SV Borger Matchwinner klassement. Dit laatste is een app waarin de deelnemers dagelijks een elftal voetbalvragen moeten beantwoorden. Het wordt al een aantal jaar fanatiek gespeeld door een selecte groep fanaten uit onze vereniging. Zoals gezegd kan geen van de anderen tippen aan de kennis van Oldengarm. Hij moest dus wel meedoen! Een aarzeling bij de oud eerste elftalspeler werd door Vogelzang keihard gepareerd: "Doe jij niet mee, dan zeg ik af!" Chantage? Ja, enigszins, maar vanuit clubbelang in zeer zeker geoorloofd. Met zijn rug tegen de muur zegde Oldengarm toe.

  Uitgebalanceerd
  Stap 1 was hiermee gezet. Wat volgde was het benaderen van de andere clubgenoten, die hoog in het Matchwinner klassement staan, of van wie bekend is dat ze meer dan gemiddeld veel kennis van voetbaltrivia hebben. De tijd was hierbij de grootste vijand. Een groot deel van de shortlist had al andere afspraken. Vogelzang moest improviseren. Gelukkig is hij juist daar een meester in. Om een lang verhaal kort te maken. Hij heeft het voor elkaar gekregen! De afvaardiging van SV Borger kwam er. Naast Vogelzang en Oldengarm bestond de selectie uit tweede selectietrainer Mark Hoving (organisator van de Pubquiz op diverse trainingskampen), elftalleider van de eerste selectie Erwin Beukema (organisator en presentator van de SV Borger Pubquiz) en SV Borger icoon Martin Leering (er moest ook iemand bier halen). Een goed uitgebalanceerd team!

  No nonsens
  Afgelopen vrijdagavond was het dan zo ver. Een achttal teams van verschillende Kanaalstreekverenigingen nam het tegen elkaar op. De vragen werden gesteld door RTV Drenthe’s Loes v/d Laan, die daarbij werd ondersteund door noordelijk voetbal icoon Joop Gall. Tussen de bedrijven door mocht Joop uitgebreid vertellen over zijn belevenissen in het voetbalwereldje. De verhalen over o.a. akkefietjes met René van der Gijp en John van Loen gaven een mooi inkijkje in de wereld van het betaalde voetbal in de jaren ’90. ‘No nonsens’ was de rode draad. Joop mag zichzelf graag neerzetten als iemand die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. De begeleidende beelden onderstreepten dit beeld nog eens.

  Old Soldiers
  De Borgernaren, die deelnamen onder de Teamnaam ‘Old Soldiers’, moesten er in de eerste rondes nog een beetje inkomen. Het ging allemaal wel heel snel, waardoor de tijd om goed na te denken, of even te overleggen, zeer beperkt was. De wisselwerking tussen de teamleden was uitstekend. Waarbij vooral opviel dat met name Martin Leering zijn taak zeer bekwaam en professioneel oppakte. U begrijpt het al, van een droge bek was geen sprake! Bij de eerste tussenstand bleken de Old Soldiers mee te doen om een podiumplek, al was het gat met de nummer 1 al redelijk groot. Er moest dus opgeschakeld worden en dat lukte wonderwel. Het gat werd kleiner, zo bleek nadat de volgende rondes gespeeld waren. De derde plek leek nu wel zeker. Het vizier moest gericht worden op de koplopers.

  100 Euro
  De eindsprint bleek echter helaas onvoldoende om nog te stijgen in het klassement. Onstwedder Boys en SJS gingen er met de eerste en tweede plaats van door. Borger moest genoegen nemen met het brons. Wat nog wel 100 Euro opleverde voor de clubkas. Dat de heren voor, tijdens en na de quiz uit eigen zak het dubbele hebben uitgegeven doet hierbij niet ter zake. Dat hadden ze graag voor onze vereniging over. Het gewonnen bedrag wordt binnenkort naar de penningmeester overgemaakt. We danken de organisatoren van de quiz heel hartelijk voor de uitnodiging en de organisatie! Onze Old Soldiers worden bedankt voor het vertegenwoordigen van SV Borger. Fantastisch dat een gezellige avond ook nog wat voor onze club kan opleveren!