• Borger zondag 2 wint het 38e Schoffeltoernooi

  In 1984 werd Feyenoord aan de hand van Johan Cruijff landskampioen, Frankrijk werd onder aanvoering van Michel Platini Europees Kampioen voetbal en in Borger bedacht een groepje kelderklassevoetballers avant la lettre het Schoffeltoernooi. Nu 40 jaar later is het nog steeds hét toernooi voor de lagere elftallen in onze regio. De 38e editie (twee keer ging het toernooi vanwege Corona niet door) werd afgelopen zaterdag een prooi voor de Groene Galliërs van SV Borger Zondag 2.

  Door: Erwin Beukema

  Pim Spoor beslissend
  Feitelijk is er in al die jaren niet veel veranderd aan de opzet van het toernooi. Ook nu nog worden alleen teams uitgenodigd die in de laagste reserveklassen van het amateurvoetbal uitkomen. Uit onze directe omgeving waren dat dit jaar Borger Zaterdag 3, Borger Zondag 2 en BEC, een combinatieteam van Buinen en EEC. Samen met nog vijf andere teams uit de iets wijdere omtrek streden zij in twee poules om een finaleplek. Uiteindelijk bleken Borger Zondag 2 en ACV X de groepswinnaars te zijn. Zij moesten onderling uitmaken wie er met de felbegeerde bokaal vandoor mocht gaan. Na een mooie gelijk opgaande strijd waren de groenhemden uiteindelijk de meest gelukkige. Pim Spoor was verantwoordelijk voor de beslissende treffer (1-0). Na zeven jaren blijft de beker eindelijk weer eens in Borger.

  Derde helft
  Wat volgde was eigenlijk datgene wat dit toernooi zo mooi maakt. Geen enkel team vertrok direct na het laatste fluitsignaal. Men bleef lekker hangen in de kantine, waar gebroederlijk de derde helft werd gevierd. Onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet werd er voor de laatste keer teruggeblikt op het voorafgaande seizoen. Nog één keer passeerden de memorabele momenten de revue. Naar mate de avond vorderde werden de verhalen steeds sterker. Zo ging het 40 jaar geleden en zo ging het deze editie opnieuw. Namens de Schoffelcommissie blikte Erik Joling dan ook meer dan tevreden terug: “Het weer zat niet helemaal mee, maar desondanks werd ook deze editie weer eentje voor in de geschiedenisboeken. Deelnemers hartelijk dank!”.

   Klik hier voor foto's van het toernooi!