• Borger zet ook SVBO met ruime cijfers aan de kant

    Borger kende afgelopen zaterdag een relatief eenvoudig middag op het eigen sportpark. In het duel met middenmoter SVBO was het veruit de betere, maar het overwicht werd pas in de slotfase in score tot uiting gebracht. Het werd net als in de heenwedstrijd 4-0 voor Borger.

    De boodschap was duidelijk: vroeg scoren en het duel snel op slot gooien. SVBO beperkte zich tot verdedigen en hopen dat de lange halen naar voren gevaar brachten. De vroege goal kwam er: Dylan Berghuis was alert na zwak verdedigen en schoof reeds na 6 minuten de 1-0 binnen. De kans lag er voor Borger om het duel snel te beslissen. Toch sloop er slordigheid in het spel van de groenhemden. Snel balverlies leidde ertoe dat SVBO makkelijk op de been bleef. Het kreeg zelfs een grote kans, maar good old doelman Mark Wolters stond zijn mannetje. Tot de rust gebeurde er weinig, ondanks dat trainer Joling vroeg ingreep met een wissel.

    In de tweede helft had Borger wederom het balbezit, maar het creĆ«erde te weinig. De grootste kansen waren voor Hendrik Gustin, maar hij schoof de bal voorlangs en raakte ev en later het aluminium. Pas in de slotfase vergrootte Borger de voorsprong. Floris Hiddink schoot in een tijdsbestek van twee minuten twee keer raak. In de 90e minuut pakte ook Hendrik Gustin zijn goal mee en zette de 4-0 eindstand op het bord. 

    De ploeg uit de hunebed hoofdstad deed goede zaken en zag concurrenten punten morsen. De volgende wedstrijd is pas op 2 maart wanneer de groenhemden op bezoek gaan bij SNC in Nieuwlande.

    Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...