• Borger zaterdag 2 heeft de oefenwedstrijd tegen Gieterveen 2 eenvoudig met 0-3 gewonnen. Daarmee deed Borger zichzelf wat tekort in de score, want het kreeg legio kansen om een grotere uitslag neer te zetten. Dat vergat het, maar aan de andere kant gaf het ook geen enkele kans weg.

    Op een werkelijk fantastische biljartlaken werd er om 19:30 uur afgetrapt in Gieterveen. Zoals vantevoren verwacht werd speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de Gieterveners, die twee klassen lager acteren dan Borger. Het was voornamelijk zorg om het baltempo hoog te houden en snel te scoren. Dat laatste lukte, want na vijf minuten spelen scoorde Wouter Arends al de 0-1. Dat leek een opmaat naar meer, maar er werden de nodige kansen gemist. Zo had Thimo Groothedde van dichtbij moeten scoren, maar hij schoot te wild in en zag de Gietervener-goalie nog redding brengen. Ook Rowan Tiktak raakte eenmaal de paal uit een corner, maar scoorde even later wel de 0-2 uit een strafschop, nadat hij zelf gevloerd werd. Dat was tevens de ruststand.

    Ook na de pauze volgde hetzelfde spelbeeld met Borger dat de nodige kansen weer mistte. Invaller Mark Meinema had de wedstrijd direct na rust kunnen beslissen maar verzuimde een van zijn twee goede kansen te benutten. Ook Odin Blei had nog een keer moeten scoren, maar schoot van dichtbij jammerlijk over. En zo kwamen er nog meer kansen, maar scoorde alleen Devi van Klinken nog met een kopbal. Eindstand, 0-3.

    Een vrij eenvoudige overwinning voor Borger, dat weer wat speelminuten opdeed en iedereen fit hield. Volgende week wacht een bekerwedstrijd, dan is SCN 2 de tegenstander om 11:45 uur in Nieuwlande.