• Zaterdag 22 augustus rolde voor het eerst het balletje weer voor de manschappen van Borger zaterdag 2. In Gasselte speelden de groenhemden een vriendschappelijk duel tegen Gasselternijveen 2. Lang bleef het 0-0, maar in de slotminuten ging Gasselternijveen er nog met de winst vandoor.

Met net een week training in de benen stond dus al zaterdag de eerste oefenwedstrijd op het programma. De selectie was dan nog ook behoorlijk incompleet wegens o.a. vakantiegangers, maar met een aantal spelers vanuit de zondag 2, waarvoor dank, kon men afreizen naar Gasselte. Ook zat Mark Meinema bij de selectie en de middenvelder mocht in de tweede helft na bijna twee jaar blessureleed zijn opwachting weer maken, een mooi moment voor hem.

Gasselternijveen was donderdag ook al in actie gekomen en bleek ook al een aantal weken in training te zijn. De tegenstander was dus al een stukje verder en in de loop van de tweede helft bleek dat ook wel enigszins toen de vermoedheid bij Borger toch wat toesloeg. Toch ontspon zich een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen. Met name in de eerste helft had Borger toch wel een paar grote kansen om te kunnen scoren. Vooral vanuit de omschakeling bleek Borger bij tijd en wijle gevaarlijk, maar goede kansen waren nog niet besteed aan Gert Jakobs en Corne Knol. Zelf hield Borger de rijen aardig gesloten achterin, maar ook Nieveen kreeg wel een aantal mogelijkheden, maar Tom Geerdink redde een aantal keer bewkaam. Met de brilstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft volgde eigenlijk hetzelfde spelbeeld met Gasselternijveen dat het spel mocht maken en Borger dat vooral gevaarlijk bleef op de omschakeling. Wederom kwamen er kansen op goals, maar tot scoren kwamen beide ploegen maar niet. Opnieuw hadden Knol en Jakobs kunnen scoren, waarbij met name laatstgenoemde eenmaal schitterend uithaalde na een mooie aanval, maar pech had dat de doelman van Nieveen eveneens op prachtige wijze de bal nog uit de goal tikte. Ook Gasselternijveen leek een aantal malen de 1-0 op de schoen te hebben, maar wisten Geerdink ook niet te verschalken. Zo leek het op 0-0 af te stevenen, maar in de slotminuten ging het toch nog mis voor Borger. Wouter Arends dupeerde zijn ploeg met een natrappende beweging en kreeg daarvoor de rode kaart. Een vrije trap volgde en daaruit viel de 1-0 voor Gasselternijveen. Een kleine domper voor Borger, maar uiteindelijk kon men toch wel met een goed gevoel terugkijken op de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De eerste minuten zijn weer gemaakt en dinsdag volgt de volgende oefenwedstrijd in Borger als BSVV 2 op bezoek komt.