• Borger zaterdag 2 start met een zevenklapper

    Zaterdag stond de eerste officiele wedstrijd van Borger zaterdag 2 op het programma. De equipe van nieuwbakken trainer Ronald Bulthuis en leider Gert Vogelzang moest het opnemen tegen ST Veelerveen/Westerwolde 2. Een onbekende ploeg voor de groenhemden, die vaak niet die kant op hoeven voetballen. De wedstrijd was namelijk omgedraaid, gezien de verbouwing van ons sportpark. Een verbouwing die nog altijd bezig is en waarbij de speelvelden nog altijd niet klaar zijn.

    De wedstrijd was dus omgedraaid, maar daar bleek de tegenstander geen weet van te hebben. De heren waren al richting Borger toen wij op het sportpark van Veelerveen waren gearriveerd. Overigens zonder Menno, die lag nog lekker in dromenland. Dus een telefoontje richting onze tegenstander, die weer om konden keren zodat we toch nog lekker konden ballen. Op een overigens zeer kort gemaaid en goed onderhouden veld. Dit bleek ook wel, want direct na de wedstrijd ging de sproeier er al weer op.

    Tropische hitte, dat wel op deze zonovergoten zaterdag. Dus ook de vraag hoe de spelers met de omstandigheden omgingen, ook zeker omdat we nog een maar een weekje in training zijn. Maar dat ging wel vrij aardig en de eerste kansen waren dan ook voor ons. Het net werd nog niet gevonden, maar na een kleine twintig minuten spelen was het wel raak via Corne Knol. Die score werd uitgebreid naar 0-2 door een benutte penalty van Timon en nogmaals een doelpunt van Knol op aangeven van Gerben, na een prima aanval. Overigens kreeg ook Veelerveen/Westerwolde wel een aantal goede kansen via hun behendige middenvelders en aanvallers, maar Tom hield zijn doel keurig schoon.

    Dat veranderde na rust, waarbij Tom samen met Jorick de eerste tegentreffer inleidde. Geheel onnodig, waarna de 2-3 ook snel volgde. Borger was heel even niet bij de les, maar herstelde de marge al snel weer via Timon. Als een granaat plofte zijn kiezelharde vrije trap in de kruising. Dat bleek de beslissing te zijn, waarna Knol zijn hattrick voltooide na goed voorbereidend werk van Bas. Sander tikte nog van dichtbij binnen uit een hoekschop en Knol zette nogmaals een keer goed door en zorgde uiteindelijk voor de 2-7 eindstand. Daarna vond de overigens prima leidende arbiter het wel welletjes. Een goed begin van de bekercompetitie. Woensdag oefent het tweede tegen SJS 2, een tegenstander die een klasse hoger speelt en al een stuk langer in training is. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in Stadskanaal.