• Borger zaterdag 2 start competitie met zege op TKB 11

    Borger zaterdag 2 moest de competitie beginnen tegen de studenten van TKB 11. Bij TKB is het altijd maar afwachten wat voor ploeg je treft. En dus was de vraag of Borger goed kon beginnen aan de competitie. De studenten kwamen zoals verwacht wat later aan, liepen kort voor aanvang van de wedstrijd pas het veld op en dus moest Borger zich vooral niet uit zijn concentratie laten halen. Dat gebeurde ook niet en het begin was voor de thuisploeg, die de bal goed liet rond gaan. Alleen echte noemenswaardige kansen bleven uit voor Borger, dat alleen af en toe wat speldenprikjes uitdeelde.

    De betere kansen kwamen daarna voor de gasten, die profiteerden van een zeer rommelige fase van de thuisploeg. Regelmatig onnodig balverlies, teveel lopen met de bal en te snel de beslissende pass willen geven, het speelde de studenten in de kaart. Borger had geluk dat de paal een keer in de weg stond en doelman Lubbers een paar keer zijn ploeg behoedde voor een achterstand. Toch was het Borger dat enigszins tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. Op een lekker moment ook nog, een paar minuten voor rust. Timon schoot een vrije trap zeer beheerst langs de muur en zorgde daarmee voor de voorsprong.

    De voorsprong leidde niet tot een goede start van de tweede helft. Borger kwam wat gezapig uit de kleedkamer en TKB was net even wat feller. Een snelle gelijkmaker was het gevolg, al kwam die wat ongelukkig tot stand. Bas kreeg de bal ongelukkig tegen de hand en een strafschop was het gevolg. Lubbers zat nog in de goede hoek, maar de bal werd net te zuiver ingeschoten. De gelijkmaker zorgde er wel voor dat Borger daarna weer wat beter ging spelen. Behoorlijke kansen volgden dan ook voor Rowan en Koen, maar het doelpunt bleef nog uit. In de 70e minuut was het dan toch raak voor Borger. Polling had een goede interceptie op het middenveld en bediende Tiktak op maat. De aanvaller lepelde de bal zeer beheerst over de doelman van TKB heen. Een zestal minuten later was de wedstrijd beslist door twee doelpunten van Corné. Na een goede actie van Arne belandde de bal bij Gerben die goed het overzicht behield en een niet te missen kans schonk aan Corné. Ook bij de 4-1 snelde Arne er vandoor en gaf hij de bal aan Corné, die opnieuw niet faalde. In de slotfase waren er nog kansen op een hogere uitslag, maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk een verdiende zege die de eerste drie punten opleverde. Volgende week weer tegen TKB, dan om 17:00 uur in Groningen tegen het 12e.