• Borger zaterdag 2 schiet dozijn treffers vol tegen TKB 12

    Als je op bezoek moet bij The Knickerbockers weet je altijd dat een chaotische voorbereiding volgt. En ook deze zaterdag was het niet anders. Om 17 uur spelen, omkleden in de acclo, een ideale voorbereiding was het niet allemaal. Vorige week speelden we nog thuis tegen TKB 11 en wonnen we die wedstrijd met 4-1. Dit keer mochten we het opnemen tegen het 12e.

    Een wat aftastend begin van beide kanten, het spel ging in het eerste kwartier nog op en neer. Borger opende wel de score na een werkelijk voortreffelijke aanval, die van achteruit zorgvuldig werd opgebouwd. Over meerdere schijven was Wouter uiteindelijk het eindstation en met zijn arendsoog mikte hij met precisie de bal tussen de benen van de doelman door: 0-1. Niet veel later kreeg ook TKB een grote kans op de 1-1, maar doelman Lubbers redde zeer adequaat. Een belangrijke redding op dat moment. Borger kreeg steeds meer het overwicht en werd ook steeds dreigender. Na een half uur spelen de 0-2, net als vorige week schoot Rowan de bal fraai over de doelman heen. Kort erop volgde ook de 0-3 van Arne, die prima wegdraaide bij zijn tegenstander en op zeer fraaie wijze raak schoot via de onderkant van de lat. Een comfortabele voorsprong voor Borger dat ook nog op 0-4 kwam op slag van rust. Goed doorzetten van Corné leverde voor hem zijn eerste treffer van de wedstrijd op.

    In de tweede helft ging TKB er nog wel even fanatiek tegenaan en was Borger toch wat nonchalant aan de tweede helft begonnen. Een paar kansjes volgden, maar echt in de problemen kwam Borger niet. Het kwam toch al vlot op 0-5 via Arne, die van dichtbij de bal binnengleed ondanks een harde botsing met de paal. Geen schade opgelopen en vanaf dat moment ging Borger vrolijk door en bleef de gretigheid er vanaf stralen. Mylan knalde met een zeer bekeken bal de 0-6 binnen, waarna broer Calvin een tikkie terug het laatste zetje gaf. Er volgde toch nog een klein smetje op deze wedstrijd, een eigen doelpunt van Menno, die de bal tegen rug aan geschoten kreeg en pardoes tegen de touwen zeilde. Borger bleef echter vrolijk doorgaan op zoek naar de tien doelpunten en die kwamen er ook. Arne voltooide zijn hattrick en Calvin prikte ook zijn tweede erin. Koud in het veld schoot Gerben beheerst nummertje tien binnen. Tenslotte mocht ook Corné nog een hattrick achter zijn naam zetten en werd er afgefloten bij een eindstand van 1-12. Een prima wedstrijd waarin goed aan het doelsaldo is gewerkt.

    Met zes punten uit twee wedstrijden kan men spreken van een geslaagde seizoensstart. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, dan heel andere koek. Dan is Onstwedder Boys 2 de tegenstander, een ploeg waar Borger vorig seizoen nog onderuit ging. Men is dus gewaarschuwd.