• Borger zaterdag 2 is de competitie gestart met een 3-1 overwinning op Onstwedder Boys 2. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning al kwam deze pas laat tot stand. Bij rust stond het 1-1, waarna de thuisploeg pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd toesloeg en de drie punten in eigen huis hield.

Om 12:00 uur ging de wedstrijd van start op een op zich prima bespeelbaar veld, ware het niet dat het gras aan de veel te hoge kant was. Doordat het ook niet heel nat meer was rolde het balletje niet zo soepel en dat had ook invloed op het spel. Het oogde bij vlagen ontzettend slordig aan de kant van Borger, dat vaak te veel en te gemakkelijk inleverde bij de tegenstander. Omdat Onstwedde dit ook met enige regelmaat deed was het voor de toeschouwer niet heel erg genieten in deze openingswedstrijd.

Desondanks was Borger wel de bovenliggende partij, maar doordat het regelmatig in balverlies grossierde waren er ook niet heel veel kansen te noteren. Toch was er rond het half uur een mooie opleving aan de kant van Borger toen men op een 1-0 voorsprong kwam. Een vlotte aanval werd opgezet door Wouter Arends en kwam uiteindelijk terecht bij Rowan Tiktak. Die speelde zijn directe tegenstander uit en schoof de bal beheerst binnen. Diezelfde Tiktak kreeg vijf minuten later de ideale kans op de 2-0, maar kon van dichtbij de Onstwedder Boys-goalie niet verschalken. De gasten werden voornamelijk gevaarlijk uit hoekschoppen die straks werden aangesneden, maar Tom Geerdink zat er elke keer goed tussen. Op het stiftje vlak voor rust had hij echter geen antwoord, nadat Borger de bal zo maar weer ineens had ingeleverd. Een onnodige fout die direct werd afgestraft door de gasten en waardoor Borger met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzocht.

Die tussenstand had direct na rust een voorsprong kunnen zijn, nadat invaller Mark Meinema met een slim balletje Leon van Klaveren alleen voor de keeper zette. Die Onstwedder-doelman kwam echter als winnaar uit de bus. Daarna was het lange tijd wachten op enige gevaar aan Borgerder-kant, dat te slordig bleef spelen. Het moest zelfs oppassen dat het zelf niet de wedstrijd uit handen ging geven, maar op enkele hachelijke momenten na kon ook Onstwedde niet echt doordrukken. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het toch weer beter lopen aan de kant van de thuisploeg, wat mede te maken had met het inbrengen van invaller Alex Wever. Met wat enkele omzettingen ging het daarna beter lopen bij Borger, dat ineens ook weer kansen kreeg om op voorsprong te komen. Zo waren Wever en Corne Knol dichtbij de 2-1, maar was het tien minuten voor tijd eindelijk toch raak. Een goede pass van Meinema kon net niet onderschept worden door een Onstwedder Boys-verdediger, die de bal zo in de voeten legde bij Knol. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van het presentje, omspeelde de doelman en zorgde voor de 2-1. Een bevrijdende treffer, die een paar minuten later gevolg kreeg van een slim genomen vrije trap van Joep Hiddink: 3-1 en wedstrijd beslist. Een moeizame overwinning, maar wel de eerste driepunter. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dan is Achilles 1894 4 de tegenstander. Kijken of de grasmaaier het dan wel weer doet.