• Borger zaterdag 2 pakt de draad weer op tegen HS ’88 3

Na het gelijke spel tegen Meedhuizen en de nederlaag tegen Amicitia VMC 4 was het zaak voor
    Borger zaterdag 2 om de draad weer op te pakken tegen HS ’88 3. Een tegenstander die nog maar
    een overwinning boekte, maar wel tegen Wildervank 3. Het lijkt er dan ook op dat veel ploegen aan
    elkaar gewaagd zijn in deze klasse. En die draad werd met name dankzij een goede tweede helft
    prima opgepakt. Na een 0-0 ruststand won Borger uiteindelijk dik verdiend met 2-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden trainer Bulthuis en leider Vogelzang nog de nodige
    hoofdbrekens. Er ontbraken nog al een aantal spelers voor dit duel en dus moest de selectie wat
    aanvulling krijgen. Bovendien kreeg de technische staf nog een tegenvaller te verwerken door een
    zeer late afzegging. Gelukkig was Stefan van der Ende nog bereid om onze selectie aan te vullen deze
    middag, zodat we toch met 13 man konden afreizen naar Hoogezand. Ook ging de vaste vlagger van
    het 3 e mee, Erik Leusink, die ons deze middag ook uit de brand hielp, mede dankzij de hulp van
    clubman Yvo Scheringa die zijn kantinedienst had overgenomen. Mannen allemaal super bedankt dat
    jullie ons deze middag uit de brand hebben geholpen.

Dan de wedstrijd, we speelden op het oude en in zeer slechte staat zijnde kunstgrasveld van HS ’88.
    En dat was te merken in het begin van de wedstrijd, waarin we duidelijk moesten wennen aan het
    veld. De thuisploeg kreeg direct al een grote kans, maar doelman Jasper Lubbers had een uitstekende
    reflex in huis. Borger mocht veelal de bal hebben, de ploeg uit Hoogezand probeerde het compact te
    houden en er snel uit te komen. Gedurende de eerste helft kwam Borger er wat beter in, maar was
    het af en toe toch oppassen voor een aantal gevaarlijke momenten van HS ’88. Die kregen
    halverwege de eerste helft een grote kans op de 1-0, maar met een geweldige reflex hield Lubbers de
    bal uit het doel. Niet veel later had Borger op voorsprong moeten komen na een prima aanval.
    Rowan Tiktak kon echter van dichtbij de keeper van HS ’88 niet verschalken. En zo waren er aan
    beide kanten een aantal kansen, maar werd er met 0-0 gerust.

In de tweede helft was het zaak om het tempo wat op te voeren en directer naar voren te spelen om
    de tegenstander zo kapot te spelen. En dat lukte uitstekend in die tweede helft en na vijf minuten
    was het al raak via Tiktak. Met een puntgave punter verschalkte hij de doelman in de verre hoek.
    Weer een vijftal minuten later scoorde Corne Knol na een fraaie aanval met een bekeken schot in het
    zijnetje. Borger had de zaken onder controle en combineerde een stuk vlotter en makkelijker in de
    tweede helft. De 0-3 in de 65 e minuut was dan ook een mooie beloning na wederom een prima
    aanval. Roy Manting was het eindstation en rondde koeltjes af. Wedstrijd gespeeld en van de
    thuisploeg had Borger niet veel meer te duchten. In de 82 e minuut volgde er nog een strafschop en
    deze werd benut door Tiktak: 0-4. Dat Borger er nog twee tegen kreeg was met name te danken aan
    de leidsman, die verder de wedstrijd in goede banen leidde. Eerst zag de beste man een zuivere
    handsbal over het hoofd en daarna keurde hij een buitenspelgoal goed. Beide doelpunten vielen in
    de slotminuten en waren misschien het enige smetje op deze goede middag voor Borger. Bovendien
    verspeelden de concurrenten punten en dus blijft het mooi spannend in deze klasse. Volgende week
    is Borger vrij, een week later ontvangt het Wildervank 3 in eigen huis.