• Borger zaterdag 2 op karakter langs The Knickerbockers 12

    Borger zaterdag 2 heeft de comptitie hervat met een nipte 2-1 overwinning op de studenten van The Knickerbockers 12. Een wedstrijd die uiteindelijk vooral op karakter werd gewonnen door de groenhemden.

    Eindelijk kon er na drie maanden tijd weer eens een wedstrijd gespeeld worden. De mannen van Ronald Bulthuis en Gert Vogelzang hadden ook al niet veel kunnen trainen de laatste weken door de beroerde weersomstandigheden en de slechte staat van de velden. Ook het wedstrijdveld leek deze zaterdag meer op een knollentuin dan op een normaal speelveld, hoog gras en totaal niet vlak. Een keer maaien en rollen zou geen overbodige luxe zijn. Bovendien ontbraken er ook nog eens een hoop spelers op het appel. Fijn was het dan ook dat de mannen Remco Keizer, Byron Marissen en Mark Hoving wilden aansluiten, zodat we in ieder geval konden spelen. Mannen bedankt nog daarvoor.

    Het werd een lastige wedstrijd, waarbij er kansen over en weer te noteren vielen. In het eerste half uur gebeurde er niet bijster veel en waren de kansen spaarzaam. Het bleek lastig voetballen op de knollentuin en duidelijk was ook te zien dat het ritme ontbrak. De beste kans in het eerste half uur was ook direct een doelpunt voor Borger. De bal ging op een stip na een handsbal en Erik Joling faalde niet vanaf elf meter. Kort erop leek de 1-1 te vallen, maar die werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De balende studenten deden daarna een schepje er bovenop in het laatste kwartier van de eerste helft en de thuisploeg was de kluts kwijt. Het werd alsnog 1-1 en Borger mocht niet klagen dat het bij rust niet tegen een achterstand aan keek.

    Met een drietal wisselingen, de eerste pijntjes waren er al weer, begon Borger beter aan het tweede bedrijf. Het speelde sneller naar voren dan in de eerste helft en dat leverde ook meer kansen op. Na een kwartier spelen werd het dan ook 2-1 via Corne Knol. Een mooi bal van Mark Hoving zeilde over de defensie van TKB heen en de goalie verkeek zich op de bal, waarna Knol simpel kon binnentikken. Niet veel later moest TKB voor tien minuten verder met tien man. Opnieuw ging een bal over de defensie heen, maar met de hand werd de bal tegengehouden, waardoor Knol niet op weg kon naar de goal. Desondanks het overtal leide knullig balverlies bijna de 2-2 in. Doelman Tom Geerdink maakte het de aanvaller dusdanig lastig, dat de bal over de goal zeilde. Aan de andere kant kreeg ook Borger kansen om het duel te beslissen en Koen van Wattum kreeg de beste kans. Van Wattum mistte echter van een paar meter afstand en zag zijn bal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Zo bleef het spannend en kwam ook TKB nog een keer alleen voor Geerdink, maar deze bal ging gelukkig net naast. Het kostte de nodige kracht in de slotfase, maar de 2-1 voorsprong werd uiteindelijk over de streep getrokken.

    Zo heeft Borger zaterdag 2 in ieder geval de eerste overwinning van het seizoen binnen. Volgende week speelt het 2e opnieuw thuis, dan komt koploper Scheemda 2 op bezoek.