• Borger zaterdag 2 laat zich aftroeven door Scheemda 2

    Net als in voorgaande jaren bleek de uitwedstrijd tegen Scheemda 2 weer een niet te nemen horde voor Borger zaterdag 2. De groenhemden beleefden een vrij kansloze middag in het Groninger land en moesten een 5-0 nederlaag incasseren.

    Scheemda uit werd als een lastige wedstrijd gezien en dat bleek ook deze middag weer zo te zijn. Borger was wel behoorlijk gehavend deze middag en had eigenlijk maar 12 fitte spelers tot zijn beschikking. Gelukkig sloot Gijs Klompmaker nog aan vanaf de zondagtak, waarvoor nog dank.

    En tegen Scheemda moet je nou wel net fit en scherp zijn, want de Groningers stonden wel te boek als een ploeg die de duels niet schuwden. De thuisploeg was dan ook zeker de eerste helft een stuk scherper en agressiever in de duels dan Borger, dat vaak steeds een stapje te laat was. Daarbij gezegd dat ook veel spelers deze middag een offday hadden en hun niveau niet haalden. De 1-0 was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Borger was weer eens een stapje te laat en liet Scheemda er te makkelijk door heen combineren. Doelman Lubbers werd dan ook kansloos gelaten en moest even later ook de 2-0 incasseren vanuit een vrije trap, die werd binnengelopen door een geelblauwe. Borger zelf kreeg wel een aantal kansjes, maar echt doordrukken deed het niet. Het had bij rust al tegen een grotere achterstand aan kunnen kijken.

    Met wat omzettingen en wat meer pit ging Borger de tweede helft in, maar had het de pech dat een geweldig zondagsschot al snel de 3-0 betekende. Wedstrijd zo goed als gespeeld al moet gezegd worden dat de groenhemden het wel bleven proberen. Rowan Tiktak had de 3-1 nog op de pantoffel en moeten maken, maar ook dat lukte niet. Het was zowel in verdedigend als aanvallend opzicht allemaal net niet vandaag voor Borger. In de slotfase moest Borger nog twee tegentreffers incasseren en werd de 5-0 een feit. Een forse nederlaag, die maar gauw moet worden vergeten. Volgende week in Ter Apel weer een nieuwe kans.