• Borger zaterdag 2 incasseert zevenklapper

Afgelopen zaterdag zegevierde Borger zaterdag 2 nog met een zevenklapper. Woensdag in het oefenduel met SJS 2 moest het echter een zevenklapper incasseren. Het werd 7-1 voor de Knoalsters, die zeer efficient met hun mogelijkheden omgingen en ook net een tandje beter waren deze woensdagavond.

SJS, dat een klasse hoger acteert dan Borger, bleek al een maand in training te zijn en dat ondervonden de groenhemden ook wel in fases van de wedstrijd. De Borgernaren zijn nog maar net iets meer dan een weekje onderweg en hebben dus nog het nodige werk te verzetten. Toch was de beginfase van de wedstrijd alleraardigst te noemen. Sterker nog, Borger had na vijf minuten spelen gewoon met 0-1 of 0-2 moeten leiden. Bas Kaspers kreeg het voor elkaar om van dichtbij te missen en ook Corne Knol kwam daarna 1 op 1 met de keeper. Twee grote kansen, waarvan er zeker 1 had in gemoeten.  Borger hield de linies goed gesloten en SJS kwam niet tot grote kansen. Tot een minuut of 25 hield Borger het goed vol en gaf het weinig weg. De eerste de beste goede kans voor SJS die in minuut 25 volgde was echter wel direct raak 1-0. En ook kans twee, een aantal minuten later was raak: 2-0. Tel daarbij nog een foutje van doelman Tom Geerdink erbij op en Borger keek tegen een geflatteerde 3-0 achterstand aan bij rust.

Al was ook te merken dat de thuisploeg al verder was dan onze ploeg, zeker in het tweede gedeelte van de eerste helft. Dat trok zich ook wel door in de tweede helft, al werden sommige doelpunten wel heel erg kinderlijk eenvoudig weggeven. Uit een corner werd kort na rust een afgeslagen bal binnengeschoten, overigens nadat een speler al twee keer vrij mocht inkoppen. Een tiental minuten later volgde een cadeautje, waar een verkeerd balletje breed de 5-0 opleverde voor SJS.  De vermoeidheid sloeg gedurende de tweede helft ook wel toe en de 6-0 en 7-0 kwamen ook nog tot stand doordat het toch enigszins open lag en SJS dat goed uitspeelde. Positief was wel dat Borger tot het einde bleef voetballen en nog op zoek ging naar een eretreffer. Die kwam er ook nog en het was Corne Knol, die met een strak schot scoorde. Een nederlaag die al met al terecht was. Desondanks een nuttige oefenpot, die zo gezegd weer de nodige aanknopingspunten hebben opgeleverd voor de technische staf. Zaterdag gaat het bekeravontuur weer verder, dan speelt Borger zaterdag om 13:00 uur in en tegen Bareveld 2.