• Borger zaterdag heeft zaterdag met 1-4 verloren van koploper Wildervank 2. Net als in de voorgaande weken had er meer ingezeten, maar op de beslissende momenten gaven de groenhemden niet thuis. Dat was ook al tegen Achilles 4 en ACV 5 het geval en dus kent Borger een matige seizoenstart met vier punten uit vier wedstrijden.

    Nog even een korte terugblik naar de wedstrijd tegen ACV 5. Een wedstrijd van de gemiste kansen was dat duel te noemen. In Assen speelden de mannen van Bulthuis & Vogelzang op een bijveld achterop het sportcomplex. Voorafgaand aan de wedstrijd een mooie chaos qua kleedkamerruimte, zoek het maar uit was het devies, niet echt coronaproof daar in Assen.

    De tegenstander ACV 5 had nog geen punt vergaard en Borger moest deze eigenlijk zien te winnen. Dat leek in de eerste helft ook de goede kant op te gaan en de jongelingen kwamen dan ook de leiding in de eerste helft na een mooie soloactie van Corne. Het enige wat men verzuimde was om de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. En dus zat ACV nog in de wedstrijd en die rekening werd in het eerste kwartier van de tweede helft gepresenteerd. De Assenaren kwamen op een 2-1 voorsprong. Daarna was het eenrichtingsverkeer en stapelde Borger kans op kans, maar duurde het lang voordat de 2-2 viel. Tien minuten voor tijd viel die pas na een puntgave voorzet van Gijs, die binnen geknikt werd door Tim. Ook na de 2-2 waren er nog kansen op de overwinning en had Borger een strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter (leider van ACV 5), durfde het echer niet aan tegen zijn eigen ploeg en ondanks dat hij de fluit al in de mond had, besloot hij niet te fluiten. Verder floot hij een prima wedstrijd en daar lag het gelijke spel uiteindelijk ook echt niet aan.

    Voor de tweede week op rij onnodig puntverlies en ook tegen koploper Wildervank liep Borger tegen averij aan. Wederom was het een wedstrijd waar meer in had gezeten. Ondanks de hele beroerde start, waar Borger al na twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan keek. Daarbij mocht de thuisploeg ook niet klagen dat het al 0-2 of 0-3 stond binnen tien minuten spelen. Borger liet zich aftroeven door de fysieke volwassen kerels van Wildervank in de beginfase. De youngsters kwamen er daarna echter beter in en kregen langzaam aan ook de overhand en dat resulteerde halverwege de eerste helft ook in de gelijkmaker van Joep. Even later zag Christiaan nog een doelpunt worden afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Op het moment dat Borger leek door te drukken viel het doelpunt plotseling aan de andere kant. Een vrije trap van Borger werd met een lange peer weggewerkt door Wildervank en viel pardoes achter de laatste linie waar nog een aanvaller van de gasten stond. Er hing een sterk luchtje van buitenspel aan de goal, maar de speler mocht door en schoot onberispelijk binnen. En op slag van rust was er nog een domper toen doelman Tom een corner volledig verkeer inschatte en de spits van Wildervank simpel kon binnen knikken.

    En dus zat Borger met een 1-3 achterstand aan de thee en moest men in de tweede helft in de achtervolging. In die tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Wildervank en had het na vijf minuten 2-3 moeten staan. Corne en Mark stonden alleen voor de keeper van de gasten, maar wisten de bal niet in het doel te krijgen. Ook Rowan kreeg nog een enorme kopkans, maar ook hij wist niet te scoren. Borger had daarna ook nog de pech dat Joep de lat trof en ook de keeper van Wildervank pakte nog eens een schot van Joep. Kansen genoeg wederom, maar het doelpunten maken op de juiste momenten lijkt toch een probleem te zijn. In het laatste kwartier ebde het geloof een beetje weg en in de blessuretijd scoorde Wildervank, dat in de tweede helft nauwelijks voor het doel van Tom kwam, nog de 1-4 voor de statistieken. Best goed gespeeld, maar geen resultaat. Volgende week sluit het tweede het eerste blok af, dan gaat men op bezoek in Bovensmilde bij BSVV 2.