• Borger zaterdag 2 deelt de punten met Wildervank 4

  Borger zaterdag 2 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een 3-3 gelijkspel tegen Wildervank 4. Daar konden de groenhemden wel mee leven, die in Wildervank een zeer jonge en vaardige tegenstander troffen.

  Steenkoud, een hard veld, de omstandigheden waren guur te noemen tijdens deze wedstrijd. Al gauw bleek dat de mannen van trainer Mark Hoving flink aan de bak moesten tegen de jonge honden van Wildervank. Overigens was de trainer zelf afwezig in verband met klussen een kerstmarkt of een ontvoering, dus namen Vogel en Boom de honneurs deze middag waar op de bank naast de wissels, die gezamenlijk onder een warm kleedje zaten.

  In deze competitie strijd Borger 2 voorlopig om de titel best of the rest, want SJS 3 is de eenzame koploper die slapend kampioen lijkt te worden. Ook Wildervank lukte het niet om SJS van haar voetstuk te brengen, dat toch echt over een aardige ploeg beschikt. Met name de zeer vaardige en snelle vleugelspelers bezorgden verdedigers Gerben Braams en Koen van Wattum handenvol werk in die eerste helft.

  Toch kwam Borger ook bij tijd en wijle er wel gevaarlijk uit en kwam het met een ‘lucky’ op voorsprong. Een mislukte voorzet of doelpoging van Erik Joling leek eenvoudig opgepakt te kunnen worden door de boomstam-goalie van de gasten(minimaal 2 meter lang), maar die liet de bal los waardoor het een koud kunstje was voor Ronald Bulthuis om de bal binnen te tikken. Halverwege de eerste helft was Vincent Wever Timon Oude Nijeweme komen vervangen. De Wildervankers werden met regelmaat gevaarlijk via de vleugels, maar het mistte een aantal goede kansen. De verdiende 1-1 viel alsnog wel in de eerste helft via een aanval over de flanken. Daarmee gingen beide teams ook aan een warm bakkie thee.

  Na rust kwam Demba Vos Braams vervangen en schoof Ruben Fokkens een plekje terug. In de tweede helft had Borger wat meer grip op de situatie al bleef met name de rechtsbuiten van de gasten een plaag voor de defensie van Borger. Het lukte Borger om op een 2-1 voorsprong te komen, waarbij Joling zijn medeaanvaller Bulthuis bediende, die het leder in het hoekje schoof. Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong. Geklungel bij het uitverdedigen door doelman Karsten ‘Boschker’ Oude Nijweme werd genadeloos afgestraft.

  Borger kwam even later voor de derde keer op rij op voorsprong. Jorick Oude Nijweme werd getorpedeerd binnen de beruchte lijnen en een strafschop was het gevolg. Wever schoot onberispelijk binnen. Vincent dan, want ook Alex Wever was inmiddels voor Joling binnen de lijnen gekomen. Borger kreeg daarna wat kansjes om de wedstrijd te beslissen, maar Wildervank scoorde de 3-3 uit een vrije trap die ergens goed voor de voeten viel en hard werd binnengeschoten. Daarna behoedde Boschker zijn ploeg nog met twee puike reddingen voor een achterstand. In de laatste minuut van de wedstrijd had Borger nog de volle buit kunnen pakken, maar Vos verzuimde oog in oog met de Wildervank-goalie te scoren. Dat was wellicht ook teveel van het goede geweest, waardoor een enerverende wedstrijd in 3-3 eindigde.