• Na afgelopen zaterdag een nipte nederlaag geleden te hebben tegen Gasselternijveen 2 traden de mannen dinsdagavond in eigen huis aan tegen competitiegenoot BSVV 2. Na een 1-0 ruststand werd er uiteindelijk met 4-2 gewonnen door Borger zaterdag 2.

    Het begin van de wedstrijd was slordig aan de kant van Borger, dat een onrustige indruk maakte in de eerste tien minuten a kwartier. Ballen werden te snel ingeleverd of te makkelijk verspeeld aan de gasten uit Bovensmilde. Het leverde de bezoekers een grote kans op, maar de bal werd nog van de doellijn gehaald door routinier Erik Joling.

    Na een wat stroeve start pakte Borger het wat beter op en liet het de bal wat vaker rond gaan. Het creeerde zichzelf ook een handvol kansen in de eerst helft, maar vergat zichzelf bij rust op een comfortabele voorsprong te zetten. Zo snelde Joep Hiddink alleen op de goalie van BSVV af, maar schoot hij jammerlijk naast. Ook Rowan Tiktak had een hele grote kans, maar ook de aanvaller wist de doelman van BSVV niet te passeren. Zo ging Borger slordig met de kansen om, maar kwam het voor rust wel op een 1-0 voorsprong via Hiddink. De middenvelder kon een rebound zo in het lege doel tikken na een poging van Tiktak. Ook in de fase vlak voor rust meldde BSVV zich een aantal keren voor het doel van Jorwen Smit, maar die redde een keer met een uitstekende reflex en zag een ziedend schot de bovenkant van de lat schampen.

    In de tweede helft had Borger lange tijd de zaken goed onder controle en kwam het ook op een 2-0 voorsprong via Tiktak, die de bal keurig binnenschoof. Toen het even later ook 3-0 werd via Wouter Arends, die scoorde uit een corner, leek het pleit wel beslecht. BSVV kon er weinig tegenover zetten in de tweede helft, maar toch verslapte op een moment de concentratie bij Borger, dat twee keer kort achter elkaar knullig de bal verspeelde. Het leverde de gasten zowaar twee treffers op en dus werden de laatste tien minuten nog even spannend. Toch kwam Borger niet echt meer in de problemen en scoorde het zelf in de laatste minuut nog de 4-2. Een fraai doelpunt van Jarno Polling, die hard en strak binnenschoot na een goede pass van Calvin Beijering.

    Zo was de eerste overwinning een feit en werden er weer de nodige minuten gemaakt. Zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding, dan speelt Borger zaterdag 2 om 19:30 uur in Gieterveen, tegen Gieterveen 2.