• Borger zaterdag 2 bekert verder na zege op Wildervank 2

    Borger zaterdag 2 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. De groenhemden waren in eigen huis te sterk voor competitiegenoot Wildervank 2, dat met 3-1 aan de kant werd gezet.
    Borger leek al vroeg in de wedstrijd op 1-0 te komen door Dylan Berghuis, maar dat doelpunt werd uiteindelijk na wat discussie afgekeurd wegens buitenspel. In de 11e minuut was het alsnog Dylan die de 1-0 binnen schoot na een fraaie pass van Timon Oude Nijweme. Het spel golfde in de eerste helft op en neer en er waren kansen aan beide zijden, waarbij Borger toch wel de meeste en grootste kansen kreeg. De 2-0 was dan ook verdiend te noemen en dit keer omzeilden Corne Knol en Dylan Berghuis de buitenspelval en maakte eerstgenoemde het doelpunt. Doelman Jasper Lubbers moest in de eerste helft wel een paar keer handelend optreden, want ook Wildervank kreeg wel een paar kansen, maar aan de andere kant had Borger de wedstrijd in de eerste helft al in het slot kunnen gooien.

    In de tweede helft kwam Borger wat slap uit de kleedkamer en waren het de gasten die al vroeg de aansluitingstreffer scoorden. Uit een ingooi stond de thuisploeg te slapen en kon een Wildervanker uiteindelijk simpel binnen tikken. De spanning weer terug in de wedstrijd, die niet veel later werd ontsierd door twee gele kaarten van Wildervank, wegens aanhoudend commentaar op de arbiter. 11 tegen 9 waarvan Borger niet direct profiteerde. Bovendien had het zelf ook met een man minder moeten komen te staan, want een ongeoorloofde tackle van Koen van Wattum werd niet bestraft. Dat gebeurde niet en dus liepen de gemoederen nog verder op. De beslissing kwam ruim een kwartier voor tijd toen Borger een strafschop kreeg na een duidelijke overtreding van de Wildervank-goalie. Koelbloedig schoot Timon de penalty binnen. Niet veel later was de wedstrijd afgelopen nadat Wildervank het weer niet eens was met een beslissing van de arbiter en wegens herhaaldelijk commentaar werd er afgefloten. 3-1 de eindstand en Borger zaterdag 2 gaat in de koker voor de volgende ronde. Volgende week wacht de topper tegen nummer 2 Amicitia VMC 4, dat net als Borger tien punten heeft uit vier wedstrijden.