• Een nieuw format voor de beker dit jaar voor de categorie B in Noord. Waar normaal gesproken er drie poulewedstrijden worden gespeeld, daar was er dit jaar slechts een wedstrijd. Een pilot van de KNVB. Direct voor plaatsing voor de volgende ronde en dat ging Borger zaterdag 2 goed af. Dat won in een degelijke wedstrijd met 0-3 bij SCN 2 en bereikte daardoor de volgende ronde.

    Onder nazomerse omstandigheden was de beginfase behoorlijk chaotisch te noemen van beide kanten. Gelukkig duurde dat slechts een kleine tien minuten, waarna beter in het spel kwam. Het leverde prompt de 0-1 op voor Borger via Corne Knol, die een fout van de SCN-verdediger prima afstrafte. Een goede fase van Borger volgde en de 0-2 na dik twintig minuten spelen was een feit. Rowan Tiktak scoorde na een prima aanval van Borgerder-kant. Diezelfde Tiktak had de 0-3 niet veel later op de schoen na een mooi steekpassje van Koen van Wattum. Ook Knol verscheen nog een keer alleen voor de SCN-goalie, maar schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg een enkele goede kans, maar doelman Tom Geerdink keepte een puike wedstrijd en verijdelde de poging van de SCN-spits. Op slag van rust werd het alsnog 0-3 en leek de wedstrijd beslist. Christiaan Vos lepelde de bal beheerst binnen uit een vrije trap van Joep Hiddink.

    Een comfortable voorsprong die in de tweede helft niet meer in gevaar zou komen. Het eerste kwartier oogde weer wat rommelig, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg afgezien van een grote kans niet worden. Wederom was Geerdink alert en greep de goalie goed in. Borger had daarna het duel onder controle, maar vergat de score nog verder uit te breiden in de tweede helft. Daar kreeg het zeker nog een paar grote kansen voor. Zo kon Bas Kaspers geheel vrijstaand inkoppen, maar kopte hij naast en verscheen Hiddink ook alleen voor de keeper na een fraaie aanval. De aanvoerder zag de goalie echter redding brengen en ook bij Knol lag de goalie tot tweemaal toe in de weg. Verder werd er weinig meer weggegeven en hield Borger de nul, mede dankzij een goed optreden van doelman Geerdink. Borger zaterdag 2 mag zich dus gaan opmaken voor een volgende ronde, maar zal nog even moeten wachten op welke tegenstander het zal treffen.