• Borger 1 wint Kanaalstreek derby

  SV Borger heeft ook zijn vierde wedstrijd in de competitie winnend weten af te sluiten, de derby tegen Seta werd met 0-4 gewonnen. Door deze overwinning blijft de ploeg van Arne Joling zonder puntverlies en wacht het volgende week het eveneens ongeslagen MSC. Een echte kraker op sportpark de Drift.

  Wedstrijd binnen tien minuten beslist
  De vele toeschouwers die waren afgekomen op de derby zagen Seta na twee minuten de eerste kans van de wedstrijd krijgen, maar de goede voorzet werd niet op waarde geschat. Na deze kleine kans was het Borger dat de lakens uitdeelde, het speelde geconcentreerd de bal rond wachtend op de kansen die zouden komen. Binnen vier minuten was de eerste de beste kans raak. Bonne Timmer vloog op links langs zijn tegenstander en schoot de bal heerlijk tegen de touwen, 0-1. Gijs Roda zou de tweede treffer deze middag voor zijn rekening nemen, na tien minuten spelen verschalkte hij doelman van der Werff met een geplaatst schot. Borger creëerde meer kansen en de mooiste kwam er in de 15e minuut. Robert Oosting zette de aanval van achteruit op en via diverse schijven, middels één keer raken , belandde de bal in de voeten van Gijs Roda. Deze zag de doelman vanuit zijn ooghoeken uitkomen en probeerde van 20 meter met een stift de doelman te passeren, helaas spatte de bal op de lat uiteen. Toch zou Borger nog een 0-3 voorsprong komen voor rust, wederom was het Bonne Timmer die scoorde en zijn goede spel hiermee zag worden beloond. Tevens zo Borger nog recht hebben op een strafschop deze helft, zo werd in één aanval Gijs Roda als Luuk Kenter binnen de zestien meter ten val gebracht maar de verder goed leidende scheidsrechter wuifde het weg.

  Blessure doelman
  In de tweede helft bleef Borger de bovenliggende partij al werd het wel iets slordiger. Zo sprong het ook met de kansen om, di er ware voor Luuk Kenter, de ingevallen Calvin Beijering en Roda. Diezelfde Gijs Roda wist in de 77e minuut nog wel te scoren, waarmee de eindstand deze middag op 0*4 kwam. Smetje op de verder sportieve wedstrijd was het uitvallen van Seta doelman Patrick van der Werff, die ongelukkig in botsing kwam met Gijs Roda. Een botsing die hem een gebroken kaak en oogkas opleverde.
  Programma komend weekend, zoals eerder aangegeven: SV Borger - MSC, aanvang 14.30 uur.

  Seta – SV Borger 0-4
  Scoreverloop: 4. Timmer 0-1, 10. Roda 0-2, 23. Timmer 0-3, 77. Roda 0-4.
  Borger: Haandrikman; Ottens, Oosting, Brink en Vos; M. Beijering (63, C. Beijering), Everts, Mazeau (71, Arends) en Timmer; Roda (78, Tiktak) en Kenter.

  Meer wedstrijdfoto's