• Borger wint dik verdiend van CSVC

  Na vier gespeelde wedstrijden had SV Borger slechts drie punten verzameld. Drie te weinig, zo klonk het afgelopen zaterdag op sportpark de Drift. Het maakte wel dat er toch enige druk op het duel met CSVC lag. De Coevordenaren verzamelden zes punten en bezetten voorafgaand aan de wedstrijd precies de positie waar de groenhemden zich aan het einde van de rit graag terugzien. Een veilige plek in de hoge middenmoot dus. Een nieuwe nederlaag zou Borger al vroeg in het seizoen in de achtervolging dwingen. Winst zou aansluiting met de middenmoot betekenen. Het werd het laatste en daar viel helemaal niets op af te dingen.

  Door: Erwin Beukema

  Borger op rozen
  Na een tiental minuten aftasten pakte de equipe van Arne Joling langzaam maar zeker het initiatief. Het leidde tot meerdere kansen voor de thuisclub, maar met name Gijs Roda en Tim Edens misten wat geluk bij het afronden. In de 27e minuut deed Floris Hiddink wel wat zijn teamgenoten verzuimden. Hij vond, na goed voorbereidend werk van Roda, de linkerbovenhoek en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Drie minuten later eiste de doelpuntenmaker opnieuw een hoofdrol op met een scherp aangesneden hoekschop, die via een Coevordenaar tot doelpunt werd gepromoveerd. De groenwitten zaten hiermee op rozen. Toch was het voor rust nog niet gedaan met hun dadendrang. Vijf minuten voor de pauze werd het nog 3-0 door een benutte strafschop van Luuk Kenter, nadat Hendrik Gustin in kansrijke positie door CSVC-doelman Rogier Assen binnen de beruchte lijnen werd getorpedeerd. Ruststand: 3-0.

  Simpel overeind 
  Ook na de thee bleef Borger de bovenliggende partij. Het had nog een aantal keren kunnen profiteren van de ruimtes die het ietwat trage verdedigingscentrum van CSVC weggaf. Helaas strandden meerdere potentieel gevaarlijke aanvallen in de afrondende fase. CSVC zette er weinig tegenover, maar kwam toch op 3-1 via Ismail U├žan. De spits benutte een toegekende strafschop na hands van Bas Kaspers. Het verwachte slotoffensief van de gasten bleef hierna uit. Borger bleef relatief simpel overeind en wist in blessuretijd zelfs nog op 4-1 te komen. Doelpuntenmaker was invaller Ruben de Valk, de aanvaller liet hiermee opnieuw zien weinig minuten nodig te hebben om het net te vinden. 

  Masterclass van Bas Kaspers
  Een terechte overwinning voor de bewoners van de Hunebedhoofdstad. Het had zelfs nog ruimer kunnen uitpakken, maar geen Borgernaar die daar na afloop over klaagde. Misschien wel belangrijker, de groenhemden gaven bijna niks weg. De defensie stond als een huis. Met name het sterke spel van stille kracht Bas Kaspers verdient het om hier genoemd te worden. De rechtsback gaf een masterclass vooruit verdedigen. Zijn directe tegenstander zal er radeloos van geworden zijn.

  Volgende week moet dit alles een vervolg krijgen op bezoek bij WVV. Weet men ook daar te winnen, dan ontstaat er lucht richting de degradatiezone. Dat is waar Borger zich vooralsnog op richt.

  Opstelling Borger: Haandrikman, Kaspers, Edens, Speelman, Brink, v/d Span, Hiddink, Ottens, Gustin, Roda (82. De Valk) en Kenter (90. Van Dijk).

  Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...