• Borger wint bekerduel van Onstwedder Boys (1-3)

  Op een zonovergoten sportpark Alteveer te Ontwedde, stond de eerste serieuze wedstrijd voor Borger 1 op het programma. De tegenstander van deze middag was een goede bekende van de groenwitten, nl Ontwedder Boys. In het afgelopen seizoen waren beide elftallen nog samen actief in de vierde klasse. Daar waar Ontwedde lang mee deed in de strijd om de titel, streed Borger tegen degradatie, de afloop weet u inmiddels.

  Borger moest het deze middag doen zonder de geblesseerde Robert Oosting en de afwezige Melvin Ottens en Wiljan Vos. Maar Borger beschikt dit seizoen over een brede selectie en de posities werden deze middag dan ook super goed ingevuld.
  Borger kwam goed uit de startblokken wat dan ook resulteerde in een paar kleine kansen. De beste kwam van de voet van Gijs Roda die zijn inzet op de lat uiteen zag spatten. Een paar minuten later was het wel raak voor Borger. Het was Bjorn Everts die met een uitstekende steekbal Luuk Kenter in stelling bracht, de goalgetter omspeelde beheerst de doelman en schoof de bal in de lege goal.

  Ook na deze voorsprong was het Borger dat het betere van het spel had en wederom was het Gijs Roda die een kans kreeg, maar zijn inzet zou net voorlangs gaan. Ontwedder Boys kreeg in het eerste half uur een grote mogelijkheid, maar doelman Jaspers Lubbers stond op zijn post en maakte de inzet onschadelijk. In de 40e minuut was het wederom raak voor Borger, Calvin Beijering ging op volle snelheid over de rechterkant van het veld en haalde vervolgens snoeihard uit. Een beauty!! 0-2. Voordat Ontwedder Boys vanaf de stip mocht tegenscoren (1-2), schoot diezelfde Beijering nog een keer op de lat.

  Kort na rust mocht Borger al weer juichen, onder druk van Rowan Tiktak was het een verdediger van Onstwedder Boys die de bal op een fraaie wijze achter zijn eigen doelman schoot, 1-3. De oranjehemden moesten nu vol op de aanval spelen om de achterstand ongedaan te maken en kregen ook enkele kansjes maar het vizier van de aanvallers stond nog niet op scherp deze middag. Ook Borger kreeg nog enkele kansen, maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Een goede middag voor Borger, die dus met een keurige overwinning huiswaarts ging. Aankomend weekend staat het tweede bekerduel op het programma, dit in en tegen Holwierde. Aanvang 14.30 uur.

  Opstelling SV Borger: Lubbers; Polling, Brink, Timmer (60, Arends) en van Dijken (66, Hogeboom); C. Beijering, Everts, Mazeau (46, Tiktak) en M. Beijering; Kenter en Roda.

  Klik hier voor meer foto's