• Borger vrouwen 1 deelt de punten met Groen Geel

  Throwback naar vorige week...
  Zaterdag 9 november stond de uitwedstrijd naar Groen Geel in Groningen op het programma. We vetrokken met 12 dames, interim coach Cees en interim vlagger Joost. Dat Joost wilde vlaggen waren wij erg blij mee aangezien onze vaste vlagger Gelwim hard aan werk was. Nou was Joost er niet helemaal vrijwillig want Leo had hem wel goed duidelijk gemaakt dat hij er deze x wel bij moest zijn. We speelden namelijk in hun woonplaats dus geen excuus over ver rijden oid. Nou dan kan je net zo goed vlaggen anders word je toch koud, dacht Joost. En koud was het! Nadat we allemaal soepel achter elkaar aan rijdend op het sportpark gearriveerd waren konden we eerst de metalen berg beklimmen voordat we bij de barakken kwamen. Maar verder niks ten nadele van ons kleedhok, het was er warm, schoon en wel 6 douches wat ongekend veel is in een voetbal kleedkamer. Wat er allemaal onderling in de auto's is besproken laten we in het midden. Niet alles is geschikt om op papier te zetten.

  Toen we omgekleed waren en Mandy haar shirt had opgewarmd op de verwarming gingen we snel naar het veld voor de warming up want die was wel nodig gezien de temperatuur. Gelukkig hebben sommigen zich al enige tijd niet geschoren waardoor het beenvachtje en het teenhaar voor enige isolatie zorgde. De warming up was niet al te lang en misschien de reden dat we er even in moesten komen. Laura, Paulus, Maartje en Boxen vormden de verdediging met Miranda als goalie. Daarvoor moesten Mayo, Chanty en Leo het spel verdelen en Ilonkra, Joyce en Mandy aan het werk zetten om te scoren. Sjakie begon goed ingepakt in de mega dugout die zelfs te ruim was voor onze supporters, het leek wel op het Gelredome.

  De bedoeling was om van achteruit op te bouwen en dat liep de ene keer beter dan de andere keer. De eindpass was ook vaak niet zuiver genoeg waardoor we niet echt gevaarlijk waren. De bal was ook dusdanig zwaar volgens enkele speelsters dat die niet van de grond te krijgen was. Groen Geel speelde vooral de lange bal, maar er werd een paar keer goed op buitenspel gespeeld en aangezien de bal lekker door rolde kon Miranda enkele keren de aanval eruit halen. Sjakie kwam erin voor Leo maar haar enkel werkte nog niet echt mee en dus kwam Leo even later weer in het veld voor Sjakie. Helaas kwamen we toch met 1-0 achter en zo gingen we ook rusten.
  Ff lekker in de warme kleedkamer met een bakkie thee en een peptalk van Cees. Cees is niet al te lang van stof, lekker kort en bondig en daar houden de dames van. Inzet is goed, vooral doorgaan!!! Joyce heeft het allemaal niet mee gekregen maar daar zit het qua inzet altijd goed dus niemand nam het haar kwalijk.

  De tweede helft werd er beter gevoetbald en doordat Ilonkra goed de bal vast hield en kaatste kon Mayo weggestuurd worden. Deze keer was de bal niet te zwaar er krulde ze hem prachtig in de lange hoek. Dit leverde veel positieve energie op en iedereen had ineens weer een stap extra in de benen. Nadat Chanty zich ook even flink kwaad maakte omdat er niet gefloten werd voor een overtreding op haar, was ze niet meer van de bal te krijgen. Boxen had de lenzen uit en haar bril weer op, ineens kreeg ze overal een voet tussen. De lenzen mag je volgende keer thuislaten!

  Maartje roeide, schoffelde en mopperde als vanouds en Paulus was weer vreselijk irritant en stapte prima in. Laura werd gewisseld voor Sjakie waarbij Mandy linksback ging spelen en Sjakie voorin op haar tenen kon lopen. Niet omdat ze moe was hoor, maar haar zere enkel zorgde voor een bijzonder loopje. Even later ging de aanval weer over links en schoot Mayo haar 2e goed binnen! Aan het eind van de wedstrijd kwamen we flink onder druk te staan en ook Joyce kwam helpen op het middenveld. De scheidsrechter was regelmatig haar fluitje kwijt, maar de tijd had ze helaas ook niet bij zich. Uiteindelijk kwam er nog een goal voor Groen Geel wat de einduitslag op 2-2 bracht. Blijkbaar was het nog lang geen tijd maar wij konden ons niet aan de indruk onttrekken dat er werd gewacht op nog een doelpunt, en dan niet voor ons. Gelukkig wisten we de boel dicht te houden en gezien de kansen verhouding een terechte uitslag, gezien het voetbal onterecht.

  Gelukkig zorgde Chanty voor warme douches en konden we weer opwarmen. Het knokken en de positieve sfeer werd nog even door een groot deel gevierd in de kantine van Borger. Daar werden ook meteen de tosti's, chips en gehaktballen getest en goedgekeurd. Op naar volgende week!