• Borger verliest met opgeheven hoofd

Hoogeveen zaterdag de gelukkigste na een energiek duel op Sportpark de Drift

Na de kritische noten over de staat van onderhoud van het hoofdveld van SV Borger in het vorige wedstrijdverslag bereikte uw verslaggever in de loop van de week al het bericht dat de boodschap is overgekomen. Men gaat ermee aan de slag! De eerste voortekenen hiervan waren afgelopen zaterdag bij het betreden van het veld al te zien. Perfect is het nog geenszins, dat kan ook niet binnen een week, maar er was gemaaid en het totaalplaatje zag er al een stuk minder haveloos uit. Een zegen voor de voetballers van SV Borger en tegenstander Hoogeveen. Het stelde hen in staat om een heerlijke pot voetbal op de mat te leggen. De gasten wonnen uiteindelijk met 2-4. Daarmee kreeg Borger iets te weinig.

Door: Erwin Beukema

Dominant Borger
    Drie nederlagen op rij waren voor trainer Arne Joling de aanleiding om het tactisch gezien eens over een andere boeg te gooien. In plaats van inzakken bij balverlies was het nu vanuit een 3-5-2 formatie volle bak druk zetten op de tegenstander. Hoogeveen werd erdoor verrast en had het er knap lastig mee. Borger won de meeste duels en was simpelweg bovenliggend gedurende de eerste helft. Vooraf gegaan door enkele speldenprikjes leverde de offensieve speelwijze ook al in de 8e minuut een 1-0 voorsprong op. Bob Westerdijk deed het voorwerk, waarna Gijs Roda zichzelf goed vrijspeelde en beheerst afrondde. Ook na deze treffer behield de thuisploeg het overwicht. Hoogeveen zette er feitelijk geen uitgespeelde kans tegenover. Een afstandsschot, een vanwege buitenspel afgekeurde goal en enkele gevaarlijke corners, dat was alles wat de nummer drie op de ranglijst liet zien. Borger had meer mogelijkheden en baalde na een minuut of twintig dat het geen strafschop kreeg toen uitblinker Roda onderuit leek te worden gehaald door doelman Raimon Benjamins. Gescoord werd er voor de rust niet meer. Ondanks de dominantie van Borger bleef het bij 1-0.

Vijf doelpunten na rust
    Na de thee stond er ogenschijnlijk een ander Hoogeveen binnen de lijnen. Ook zij besloten wat vaker mensen door te schuiven, om meer druk naar voren te kunnen zetten. Na een slippertje aan Borgerzijde leverde het meteen een kans op. Borger-goalie Edwin Haandrikman redde zijn ploeg van een snelle gelijkmaker. Zijn collega deed even later aan de andere kant hetzelfde, toen Hendrik Gustin de 2-0 op de schoen had. In de 54e minuut viel de gelijkmaker wel. Een afgeslagen corner belandde bij Marcel Linthorst. Zijn furieuze volley caramboleerde via tweemaal de paal het doel in. Hoogeveen kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Het geblesseerd uitvallen van stofzuiger Tim Speelman hielp de thuisploeg daarbij ook niet mee. Opnieuw hadden de gasten echter een hoekschop nodig om te scoren. Twan Reinders knikte de 1-2 binnen. In de fase die hierop volgde golfde het spel heerlijk heen en weer. De thuisploeg herpakte zich en kreeg ook weer mogelijkheden. Bob Westerdijk was met de kop dichtbij en even later schreeuwde heel Borger opnieuw om een strafschop, toen Roda werd gevloerd door Benjamins. De scheidsrechter besloot de bal echter buiten de beruchte lijnen te leggen. Zo’n vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd besloot Arne Joling va-banque te gaan spelen. Hij dirigeerde centrale verdediger Tim Edens naar de spitspositie. Het werkte averechts. De organisatie was even weg en juist op dat moment counterde Hoogeveen zich naar de 1-3 van Sander van Veen. Edens kon terug naar achteren, de wedstrijd leek immers wel gespeeld. En toch scoorde Borger in de negenentachtigste minuut nog de aansluitingstreffer. Gijs Roda was de maker, hij profiteerde van een slippertje van Benjamins. Edens dus weer naar voren! En opnieuw het deksel op de neus. Sander van Veen maakte uit de rebound zijn tweede in korte tijd. De 2-4 eindstand was een feit.