• Borger verliest met 3-6 van Tiendeveen

  Alweer beginnen aan een relaas over een nederlaag. De tiende al! "Ik ben niet te benijden", zei Ruud Gullit ooit als trainer van Feyenoord. Ik voel als vaste reporter (en elftalleider) van SV Borger op dit moment ongeveer hetzelfde. Op een gegeven moment heb je alle clichés wel gehad, kan ik u vertellen.
  Weer proberen de moed erin te houden. Kan ik ook deze week roepen dat Borger voetballend niet minder was dan de tegenstander? Dat de groenhemden zichzelf tekort deden door het weggeven van cadeautjes. Kan dat? Wordt ik dan niet verschrikkelijk ongeloofwaardig? Is het te verkopen als ik zeg dat de ommekeer gaat komen? Dat er heus talent is. Dat het een kwestie van tijd is. Komt dat niet enorm naïef over?

  Door: Erwin Beukema

  Voetballend niet minder?
  Ja, ja, ja en ja! Ik kan het allemaal roepen. Want Borger was niet minder dan Tiendeveen. We gaven de tegendoelpunten weg alsof het Sinterklaas-presentjes waren. Slechts het gedicht en de surprise ontbraken. Hoewel? De manier waarop Tiendevener Ismael Ucan zijn kansen afmaakte was bij vlagen pure kunst! In zekere zin kunnen we dat in deze metafoor gerust als surprise zien. Maar jongens, wat hebben we onszelf weer tekort gedaan!

  Komt de ommekeer?
  Ik kan roepen dat ik er nog steeds in geloof dat Borger minimaal één club onder zich gaat brengen. Ik heb vertrouwen in ‘het wonder van Borger!’ Ik geloof dat mijn club het vege lijf gaat redden via de nacompetitie. Ik heb bijna alle tegenstanders nu gezien en ben ervan overtuigd dat er punten gepakt gaan worden. Zo goed is het merendeel niet. Met name de laatste weken verliezen we nipt. Ook van de top!
  Vorig seizoen zijn er zeven selectiespelers gestopt of vertrokken. Wat over bleef is jong en werd aangevuld met piepjong! Nog wat blessures van bepalende spelers eroverheen. Dat vang je niet zo maar op. Dat kost tijd. Een keiharde leerschool! De ‘jonkies’ krijgen veel voor de kiezen. Respect voor de vechtlust van die gasten. Het zal beloond worden. Ze kunnen echt wel voetballen. Het kwartje gaat straks onze kant opvallen. Heus! Ik blijf ervan overtuigd.

  Ongeloofwaardig en naïef?
  Ik kan het allemaal roepen. Kan het gemakkelijk met een feitelijk wedstrijdverslag onderbouwen. Er zullen mensen zijn die het ongeloofwaardig vinden. Mensen zullen me naïef vinden. So what? Gegniffeld over onze prestaties wordt er bij de dorpsclubjes om ons heen toch al. En gelijk hebben ze! Zou ik ook doen als ik in hun schoenen stond. Hoge bomen vangen veel wind. Borger naar de 5e Klasse? De vlag gaat hier en daar uit. Ik weet het zeker. Maar zover is het nog niet!

  Borger leeft!
  Ik kan het allemaal roepen. Maar doe het deze keer even niet. Ik laat het deze week bij voorgaande overpeinzingen. Hoop dat de spelers hetzelfde geloof blijven houden als ik. Dat ze dit geloof uitstralen. Zich ook geen reet aantrekken van de wereld om ons heen. Dat de clubgenoten, de supporters, alle Borgernaren (!) het team gaan steunen. Opdat we samen het wonder gaan realiseren! Ik geloof er in. Schrijf ons nog niet af. Borger leeft! Mark my words...

  Voor een feitelijk wedstrijdverslag verwijs ik u graag naar het verslag van Ronald Bulthuis op de website van FC Kanaalstreek (https://fckanaalstreek.nl/2018/12/09/borger-laat-het-liggen-tegen-tiendeveen/)