• Borger periodekampioen na ruime zege op Steenwijker Boys

    Vorige week gooide een blessure van de scheidsrechter nog roet in het eten, maar afgelopen zaterdag kon niets Borger nog van de periodetitel afhouden. Op het mooie sportpark van Steenwijker Boys was Borger oppermachtig en na een 0-2 ruststand won het uiteindelijk met 3-7 en daarmee was de 1e periodetitel een feit.

    Borger begon gretig aan de lichtwedstrijd in Steenwijk. Met verzorgd combinatievoetbal werden de Steenwijker Boys onder druk gezet en dat leverde in het eerste kwartier al een reeks van grote kansen op. De doelman van de thuisclub groeide uit tot de onbetwiste uitblinker, al had hij af en toe wat hulp nodig. Twee keer werd de lat geraakt en spits Luuk Kenter miste een intikkertje. De ban werd gebroken toen Gijs Roda onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied. Benjamin Mazeau miste deze keer een strafschop, maar in de rebound wist Luuk Kenter toch te scoren. Borger bleef de druk erop houden en bleef ook genoeg kansen creëren. Gescoord werd er pas weer in de slotfase. Topscorer Gijs Roda zorgde uiteindelijk voor de 0-2 ruststand, daar waar 0-5 niet had misstaan.

    Vlak na rust kopte Roda uit een corner de 0-3 binnen en leek Borger op weg naar een grote overwinning. Dat werd het uiteindelijk ook wel, maar eerst deed Steenwijker Boys via Wouter Esselink wat terug. Borger spits Luuk Kenter kwam niet helemaal uit de verf en werd vervangen door Christaan Vos, die binnen tien minuten twee keer scoorde en de stand twintig minuten voor tijd op 1-5 bracht. Rechtsback Melvin Ottens verspeelde even later in de opbouw knullig de bal en dit leidde de 2-5 in, waarbij ook doelman Lubbers niet geheel vrijuit ging. Middenvelder Bonne Timmer was de hele wedstrijd al dicht bij een doelpunt geweest en schoot in de slotfase met scherp. Tot tweemaal toe wist hij met een geplaatst schot de doelman van de thuisploeg te verschalken. De wedstrijd leek te gaan eindigen in 2-7 maar in de laatste minuten had Borger wederom geen antwoord op een snelle counter van de thuisploeg. Jacco Schaap was de maker van de 3-7 en daarmee eindigde de wedstrijd voor Borger toch met een smetje. Drie tegentreffers in een duel als dit mag de ploeg niet laten gebeuren. Dat was misschien ook wel de reden dat er van een enorme feestvreugde geen sprake was, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bakker.

    Volgende week speelt Borger thuis om 14:30 uur tegen SVBS’77.