• Borger op karakter naar winst tegen VCG

  Een karaktertest, dat werd het afgelopen zaterdagmiddagmiddag voor de voetballers van Borger. Halverwege de wedstrijd leidde tegenstander VCG uit Geesbrug met 1-2. Dát was het nog zonder puntenverlies zijnde Borger deze competitie nog niet eerder overkomen. Het was plotseling zaak om ballen te tonen. De mannen van trainer Arne Joling slaagden voor de test. De mouwen werden opgestroopt, het tandje werd bij gezet én het andere vaatje om uit te tappen werd gevonden. VCG had geen schijn van kans meer. Uiteindelijk resulteerde het in een 5-2 overwinning voor de groenhemden.

  Door: Erwin Beukema

  In slaap
  De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang op de Drift. Het hobbelige veld en de gestaag opkomende wind was daar deels debet aan. Ook de gekozen strijdwijze van de thuisploeg werkte niet echt mee om er een spektakelstuk van te maken. Joling koos ervoor om in te zakken, om vervolgens te kunnen profiteren van de gecreëerde ruimte achter de defensie van VCG. Een beproefd concept uit de eerste competitiehelft, maar deze middag leek het de Borgernaren vooral in slaap te sussen. Geen moment werd er in de eerste helft gevoetbald met de bravoure en brille van de gedoodverfde kampioen. Toch openden de groenwitten wel de score. Luuk Kenter tikte in de 33e minuut attent de rebound binnen, na een scherp aangesneden vrije trap van Benjamin Mazeau. Voor Kenter loon naar werken, nadat hij eerder al de lat trof. Waar voor de winterstop het openingsdoelpunt vaak een voorbode was voor meer, gebeurde nu het tegenovergestelde. Nog geen vijf minuten later was het vanuit een corner alweer gelijk en nog voor rust lag zelfs de 1-2 achter doelman Jasper Lubbers. Erwin Doorn en Joeri Wiersma waren de makers van deze goals. In beide situaties zag de Borgerder defensie er overigens niet goed uit.

  Animositeit
  Vermoedelijk heeft het aardig gedonderd in de kleedkamer van de koploper. Bij het opnieuw betreden van het veld stonden de gezichten op onweer. Er moest iets recht gezet worden, zoveel was duidelijk. Ook de tactiek was bijgesteld. Nu was het motto: volle druk naar voren! Het sorteerde al snel effect. Binnen vijf minuten was het 2-2 via Bonne Timmer. Het uitstekende voorbereidende werk werd hierbij verzorgd door Gijs Roda. VCG had geen antwoord op de dadendrang van de thuisploeg. Het verloor zichzelf in een serie onnodig harde tackles. Het zorgde met name voor onrust tussen de beide dug-outs. Op het hoogtepunt van de animositeit schoot Kenter zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Het doelpunt had een enigszins kalmerende werking, al werden sommige stafleden gedurende de resterende tijd echt geen vrienden meer. Wel kwamen er meer kansen voor Borger. Zo waren Mazeau, Roda en Kenter dichtbij de 4-2. Laatstgenoemde prikte in de 80e minuut uiteindelijk zijn derde van de wedstrijd binnen. Het slotakkoord was vervolgens voor Christiaan Vos, die opnieuw zijn visitekaartje als gelegenheidsspits afgaf. Zo stond er toch nog een ruime 5-2 overwinning voor de koploper op het scorebord.

  Een échte clash op 7 maart
  Borger blijft dus zonder puntenverlies. Bijna uniek in Nederland! Het enige standaardelftal in ons land dat hetzelfde kan zeggen is de Bravery Nova Zembla Combinatie (BNC) uit Finsterwolde. Ondanks het soms kolderieke kelderklasse niveau in 5F, stiekem dus ook wel een prestatie van formaat. Borger is de komende twee weken vrij. Daarna volgt een échte clash! Op 7 maart gaat de koploper op bezoek bij naaste achtervolger MSC/Amslod. Het verschil bedraagt op dit moment twee punten (vijf verliespunten). Wint Borger, dan kan het de banden van de platte kar zo zachtjes aan gaan oppompen. Verliest het, dan volgt alsnog een bloedstollende slotfase van de competitie.