• Borger na gelijkspel tegen Angelslo nog niet verlost van direct degradatiespook

  De thuiswedstrijd van SV Borger tegen Angelslo eindigde afgelopen zaterdag in 1-1. Of de Borgernaren het als winstpunt mogen beschouwen, of als twee verloren punten, zal pas komend weekend na afloop van de laatste speelronde blijken. Rechtstreekse degradatie is nog steeds niet afgewend. Sterker nog, om helemaal zeker te zijn moet er a.s. zaterdag gewonnen worden van streekgenoot SJS. Bij elke andere uitslag blijft men afhankelijk van MSC. De zwart-witten uit Meppel hijgen de groenen op één punt achterstand in de nek en spelen het slotduel thuis tegen Onstwedder Boys. Het belooft een zinderende zaterdag te worden!

  Door: Erwin Beukema

  Échte urgentie
  Hoewel Borger afgelopen zaterdag nog best verzorgd startte ontbrak vanaf de eerste seconde wel het heilige vuur. Vorige week verliet men na twintig speelweekenden eindelijk de laatste plaats. De échte urgentie leek daarmee voor even verdwenen. Onterecht! Maar wel inherent aan de wetten van de sport. Het was dan ook niet vreemd dat Angelslo de score opende. Dennis Gossen schoot vanaf een meter of zestien raak. Een paar minuten later kon Mylan Beijering namens Borger gelijk iets terugdoen, maar hij vond de Angelsloër sluitpost Jarno Brands op zijn weg. Wat volgde was een fase waarin de Emmenaren het duel hadden kunnen beslissen. Buitenspel, doelman Edwin Haandrikman van Borger en eigen falen voorkwamen voor de gasten de 0-2. In het resterende deel van het eerste bedrijf deed ook de thuisploeg weer mee en werden de kansen eerlijk verdeeld. Het bleef echter 0-1.

  Afgekeurde goals
  In de tweede helft was er nog maar één ploeg die recht had op doelpunten. Dat was Borger! De bewoners van de Hunebedhoofdstad stapelden, onder impuls van de ingevallen A-junior Gijs Roda, kans op kans. Ze leken ook al snel op 1-1 te komen, maar de grensrechter gooide roet in het eten. Een andere invaller, Rowan Tiktak, leek even later bij zijn eerste balcontact het leder binnen te knikken. Om onverklaarbare redenen werd de zuivere goal echter afgekeurd door scheidsrechter Sanders, die duidelijk wat wedstrijdritme miste na een aantal weken in de ziektewet. Borger bleef desondanks pushen, kreeg grote kansen en werd uiteindelijk pas in de slotfase enigszins beloond. Melvin Ottens schoot in de 86e minuut een terecht gegeven strafschop feilloos binnen. De daaropvolgende jacht op de overwinning bracht geen verdere soelaas meer. De 1-1 bleef staan.

  Een ‘moetje’ voor de liefhebber
  De Borgernaren dropen teleurgesteld af. Er had veel meer in gezeten. Een overwinning had de mannen van Arne Joling zo goed als zeker een nacompetitieplek bezorgd. Het gelijke spel is alleen goud waard als MSC volgende week gelijk speelt tegen Onstwedde en Borger niet te dik verliest bij SJS. Wint MSC, dan zal Borger zelf ook moeten winnen. Bij een nederlaag van MSC is Borger hoe dan ook zeker van de nacompetitie om lijfsbehoud. A.s. zaterdag vanaf 14.30 uur dus de ontknoping. Zonder meer een bezoekje aan het sportpark van SJS waard, te meer omdat de thuisclub nog kans op nacompetitie voor promotie heeft. Een Kanaalstreekderby met enorme belangen. Binnen de regio een ‘moetje’ voor elke liefhebber!