• Borger morele winnaar na gelijkspel (1-1) tegen concurrent MSC/Amslod

  De voetballers van SV Borger verloren afgelopen zaterdag de ongeschonden status. Na dertien winstpartijen het eerste puntenverlies van deze competitie. Het deerde de groenhemden maar weinig. Het verschil met tegenstander en concurrent MSC/Amslod blijft na de 1-1 vijf verliespunten. Een geruststellende marge in een competitie waar de tegenstand vaak zeer pover is. En toch kan één misstapje nog steeds een wereld van verschil maken. Scherpte blijft vereist. Het is aan hoofdtrainer Arne Joling om dat tussen de oren van zijn spelersgroep te houden.

  Door: Erwin Beukema

  Veel afwezigen
  De wedstrijd van het jaar in de 5e Klasse F. Koploper Borger had vijf verliespunten voorsprong op de Meppelers. Bij winst zou het de banden van de kampioenskar kunnen oppompen, een gelijkspel zou een hele goede stap zijn en een nederlaag zou de spanning in de competitie volledig terug brengen. Trainer Arne Joling kon alles behalve relaxt naar de wedstrijd toeleven. Hij miste door de afwezigheid van Gijs Roda en de schorsing van Bonne Timmer maar liefst drieëndertig doelpunten. Rots in de branding Matthijs Brink ontbreekt al wat langer en tot overmaat van ramp was ook doelman Jasper Lubbers, zelf al vervanger van de geblesseerde Edwin Haandrikman, vanwege familiaire redenen afwezig. Een mooie puzzel voor Joling, die zijn 47-jarige assistent Mark Wolters in het doel posteerde.

  Brilstand halverwege
  Wolters werd in de beginfase nog niet echt op de proef gesteld. Tegenstander MSC deelde wel de eerste speldenprikjes uit, maar écht gevaarlijk werden ze niet. Borger hield de linies kort op elkaar, wachtte af en hoopte er bij vlagen razendsnel uit te komen. Ook dit leverde lange tijd geen kansen op. Pas in de 26e minuut werd Borger voor het eerst echt gevaarlijk. Luuk Kenter kon het leder uit de draai echter net niet genoeg snelheid mee geven. Vijf minuten later kreeg MSC aan de andere kant van het veld een nog grotere kans op de openingstreffer. Het schot was te slap om Wolters pijn te doen. Zo kabbelde de wedstrijd voort richting rustsignaal. De groenhemden hadden de controle en oogden net iets beter. De thuisploeg werkte hard, maar wist geen echte vuist te maken. De brilstand halverwege was niet meer dan logisch.

  Trotse Bourgondiër in de fout
  Vijf minuten na rust werd de impasse doorbroken. Dom balverlies van Benjamin Mazeau zette MSC-er Wesley Bezemer oog in oog met Wolters. Hij maakte geen fout en schoof beheerst de 1-0 binnen. Mazeau was er ruim na afloop van de wedstrijd nog beteuterd van. De Fransman in Borgerder dienst speelde misschien wel zijn beste wedstrijd voor de groenwitten. Hij ging voorop in de strijd bij balverlies en zorgde voor rust in zijn ploeg tijdens periodes van balbezit. Zijn ploeggenoten vergaven hem zijn fout dan ook onmiddellijk, toch zal de trotse Bourgondiër er zelf ’s nachts nog wel een keer van wakker geschrokken zijn. Na de goal was het aan Borger om de boel recht te zetten. Vrijwel direct was er meer drang naar voren. Het resulteerde in enkele mogelijkheden, maar de grootste kans viel aan de andere kant. Borger kwam goed weg toen Bjorn Lefferts faalde in de afronding. Gekloot in de Borgerder defensie ging er aan vooraf. Het inbrengen van Calvin Beijering zorgde voor nieuw elan bij de inwoners van de Hunebedhoofdstad. De pijlsnelle Beijering was direct betrokken bij enkele mogelijkheden. Zo ook bij de 1-1 van Robert Oosting, die de bal in de 66e minuut net genoeg snelheid mee gaf om achter de doellijn te eindigen. De kort daarvoor naar voren gedirigeerde ‘Knoalster’-routinier had daarmee zijn klus geklaard en nam zijn positie als slot op de deur weer in. Niet zonder succes, want MSC kwam in het vervolg niet meer tot kansen. Borger nog wel via Melvin Ottens en Calvin Beijering. Gescoord werd er echter niet meer.

  Borger houdt pole-position
  Borger kon goed leven met het gelijke spel. Misschien had er wel wat meer in gezeten, maar gezien de afwezigen had men vooraf stiekem voor een punt getekend. Het feit dat de MSC-ers de Borgernaren feliciteerden zegt ook wel genoeg. De thuisploeg zag het als een nederlaag, hoewel trainer Bernard Koning ruiterlijk toegaf dat zijn ploeg ook niet meer verdiende. De kampioensstrijd gaat verder. Borger houdt hierin pole-position. MSC zal proberen de druk er zo veel mogelijk op te houden, zodat het direct kan toeslaan wanneer de concurrent toch nog de fout in gaat. Het is aan Joling en zijn mannen om dit te voorkomen.

  Klik hier voor meer wedstrijdfoto's