• Borger JO19-1 stelt teleur in topper tegen Valthermond JO19-1

    In de maand mei staan er voor Borger JO19-1 louter topwedstrijden op het programma. De ploeg bevond zich op een verdienstelijke tweede plek in de promotieklasse, waarbij de nummers één en twee promoveren naar de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kwam koploper Valthermond - dat vooraf een voorsprong had van vier punten op nummer twee Borger - op bezoek op sportpark de Drift.

    Eerder dit seizoen wist Borger in de beker nog met 4-1 te winnen van de Mondkers, deze keer pakte het echter allemaal anders uit. Voor rust was het duel redelijk in evenwicht. Na een sterk begin van Valthermond nam Borger het initiatief na een kwartier spelen over. Door een misverstand in de Borger-defensie kwamen de gasten halverwege de eerste helft echter wel aan de leiding: 0-1. Maar nog geen tien minuten later maakte de in die fase sterk spelende Dylan Berghuis de gelijkmaker. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.

    In een ongewijzigde samenstelling werd er begonnen aan de tweede helft. Borger moest het initiatief nu echter volledig aan Valthermond laten en was geen schim meer van de gelijkwaardige tegenstander die het voor rust was. De groenhemden hanteerden vrijwel uitsluitend de lange bal en van combinatiespel via het middenveld was absoluut geen sprake meer. De meeste duels werden verloren en omdat er ook geen aansluiting meer was stonden de beide spitsen machteloos tegen de sterk en volwassen acterende Valthermond-defensie. Een voorsprong voor de gasten kon niet uitblijven en een voorzet vanaf de rechterflank draaide zo de verre hoek in achter Borger-doelman Tom Geerdink. En in de 68e minuut volgde ook nog de 1-3 die vrijwel op dezelfde wijze tot stand kwam dan de 1-2. Borger stelde daar nagenoeg niets tegenover en speelde een teleurstellend zwakke tweede helft. In de 92e minuut floot de jarige leidsman Moes voor het eindsignaal.

    Een kampioenschap en dus ook promotie kan Valthermond nu niet meer ontgaan. Borger is samen met onder meer VKW, DESZ en SJO JVZ nog verwikkeld in een hevige strijd om het zo gewilde tweede promotieticket te bemachtigen. Gezien het spel van afgelopen zaterdag is er werk aan de winkel voor trainer Gert Bijker en zijn staf. Borger zal snel de wonden moeten likken want komend weekend wacht het lastige uitduel bij DESZ in Zwartsluis. Een week later komt VKW - dat de tweede plaats overnam van Borger - op bezoek op sportpark ‘de Drift’.