• Borger JO17-1 walst over Bedum JO17-2 heen

    Borger JO17-1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met glans afgesloten. Hekkensluiter Bedum JO17-2 werd getrakteerd op een fikse oorwassing op sportpark De Drift: 9-1.

    Vooraf was het duidelijk voor Borger wat het moest doen om nog de kansen in leven te houden op promotie naar de hoofdklasse. Winnen en dan ook nog liefst met een zo groot mogelijke uitslag om een goede uitgangspositie te creëren voor de slotdag. En daarin slaagde Borger, dat duidelijk een maatje te groot was voor de Groningers. Al na twintig minuten spelen stond het 4-0 voor Borger. Kick opende de score, waarna Ruben er twee maake (één penalty) en Kick ook zijn tweede maakte. Een slaapmomentje aan de kant van Borger kostte toch nog een tegentreffer, na overigens een aardige aanval van de gasten.

    Het bleek ook het enige wapenfeit van de Bedummers deze wedstrijd, die voor rust nog twee tegendoelpunten moesten incasseren van Ruben en Max. Met 6-1 aan de thee viel er niet veel te klagen voor de jongens, die de opdracht mee kregen om te proberen om de tien te halen in de tweede helft. Dat de wedstrijd al gespeeld was, was goed te zien aan het begin van de tweede helft waarin het allemaal wat plichtmatig oogde. Bedum kwam niet meer van de eigen helft af en Borger leek het wel een beetje prima te vinden. Toch werd de score nog opgevoerd door Borger, dat Ruben de 7-1 zag maken en Kick de 8-1. Het slotakkoord was voor Bob, die een minuut voor tijd de 9-1 scoorde.

    Een mooie en grote overwinning voor Borger, dat klom naar de tweede plaats doordat ACV JO17-2 verloor van NEC Delfzijl JO17-1. De club uit Delfzijl werd daardoor kampioen van deze 1e klasse. Volgende week speelt Borger de laatste wedstrijd van het seizoen, dan speelt men om promotie in Assen tegen ACV JO17-2.