• Borger JO17-1 speelt op resultaat bij HHC Hardenberg JO17-1

    Voor Borger JO17-1 begint aanstaande zaterdag de voorjaarcompetitie en ter voorbereiding daarop werd afgelopen zaterdag geoefend. De leiding had gekozen voor een pittige tegenstander, onze groenhemden gingen op bezoek bij hoofdklasser HHC Hardenberg JO17-1. Een goed voetballende ploeg waar we in het verleden ook al eens tegen hadden gespeeld.

    Eindelijk weer eens een wedstrijd op echt gras! En dat was na een lange winterstop met vele afgelastingen en af en toe een wedstrijdje op kunstgras wel even weer wennen. Met de wind in de rug had HHC in de eerste helft het initiatief, en was Borger in de counter soms gevaarlijk. Na twintig minuten spelen kreeg HHC een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Borger. Deze werd op schitterende wijze binnengeschoten: 1-0 voor HHC. Borger kwam er daarna wat vaker uit en bij een aanval over rechts werd Ruben de Valk vlak buiten ‘de zestien’ gevloerd. Hij nam zelf de vrije trap en de voorzet werd binnengewerkt door Jochem van Dijken. Helaas voor Borger kwam HHC vlak voor rust opnieuw op voorsprong nadat een foutje van doelman Jorden Huizing werd afgestraft.

    De coaches gaven in de rust aan niet tevreden te zijn met het vertoonde spel. Vooral de duelkracht moest beter en tevens werd er meer variatie in de opbouw gevraagd. De eerste tien minuten na rust werd dat goed opgepakt en al snel maakte Borger de gelijkmaker via Floris Hiddink. En even later kwamen de groenhemden zelfs op een verrassende 2-3 voorsprong, doelpuntenmaker Robert Jan Oving. Daarna begon de accu leeg te raken bij Borger. Het gebrek aan ritme deed zich gelden en diverse blessures dienden zich aan. Fitte wissels waren niet meer voorhanden en op een bepaald moment werd de voorhoede bezet door twee geblesseerde spelers. Zoiets breekt je natuurlijk op tegen een goed ingespeelde hoofdklasser. HHC Hardenberg combineerde er rustig op los en in deze fase liep Borger soms van het kasje naar de muur. Voorin konden de ballen niet meer worden vastgehouden en de druk op de verdediging werd steeds groter. De verdiende gelijkmaker voor HHC viel vijf minuten voor tijd. Borger trok het 3-3 gelijkspel vervolgens met hangen en wurgen over de streep.

    Een goede uitslag tegen een sterke tegenstander. Het veldspel moet nog wel beter, maar daarvoor is ook ritme nodig. Laat de competitie nu maar weer beginnen!