• Borger JO17-1 plaatst zich voor promotieklasse

    De jongens van Borger JO17-1 hebben zich geplaatst voor de promotieklasse van de JO17-1 1e klasse. Nadat het zich vorige week al verzekerde van een plek in die klasse na een 9-0 zege op Bargeres JO17-1 won het ook de laatste wedstrijd voor de winterstop zonder al te veel problemen van Gieten JO17-1.

    Op een hard en niet geheel vorstvrij veld was Borger de betere van de twee, maar kreeg het door eigen toedoen in de beginfase bijna een doelpunt tegen. Gelukkig hielp de paal een handje voor de thuisploeg, die na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong kwam via Floris. Een goede actie, gevolg door een goed schot. Borger bleef de Gietenaren onder druk houden, die vaak op goed geluk met een lange bal probeerden om er uit te komen. Borger voetbalde makkelijker dan Gieten en de 2-0 was ook een logisch gevolg. Die viel uit een hoekschop, die in eigen doel werd gewerkt. Uit het niets kwam Gieten op 2-1 door een slippertje van doelman Ruben. Overigens mag gezegd worden dat (veldspeler) Ruben de afgelopen weken onze keeper Jorden (gebroken pols) zeer verdienstelijk heeft vervangen. Daarna had Borger de wedstrijd alsnog voor rust moeten beslissen, maar een aantal grote kansen werden om zeep geholpen.

    Na rust kwam Borger eigenlijk nooit meer in de problemen al was het voetbal iets minder te noemen. Wel bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en in de loop van de tweede helft viel ook de 3-1 door Rik. Die zorgde ook voor de 4-1 waarmee de wedstrijd wel beslist was. Dat het op het eind nog spannend leek te worden kwam door de Borgernaren zelf. Een onoplettendheidje zorgde een paar minuten voor tijd voor de 4-2 en een foutje van Ruben in de laatste minuut voor 4-3. Daardoor leek het kijkend naar de uitslag spannender dan dat het was, maar won Borger uiteindelijk verdiend.

    Daarmee sloot Borger een goede serie van vier overwinningen op rij af en mag het zich na de winterstop opmaken voor de promotieklasse. Het eindigde als 3e achter SJS en SVBO in deze eerste seizoenshelft met 24 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 46 voor en 17 tegen. De jongens hebben duidelijk laten zien dat zij bij de beste ploegen van deze competitie hoorden. Zaak om de lijn na de winterstop door te trekken en hopelijk kan het een woordje mee spreken in een ongetwijfeld sterke promotieklasse.

    De Trainer