• Borger JO13-1 weet achterstand in Muntendam net niet weg te werken

  Zaterdagmorgen 15 september vertrokken we om kwart over negen naar Muntendam. Daar moesten wij tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Daar moesten wij onze derde wedstrijd in de beker spelen.
  Na nog wat intrappen ging de wedstrijd om half 11 beginnen. De eerste 10 waren we zeker aan elkaar gewaagd. In 15e minuut werd de bal door vv. Muntendam naar voren geschoten. De spits van Muntendam was net iets sneller dan onze verdediging en kwam een op een met de keeper. Hij ronde het mooi af 1-0 Muntendam.
  Sv. Borger ging daarna op zoek naar de 1-1. Deze kwam er helaas niet. Door weer een diepe bal van Muntendam ontstond er weer een gevaarlijke situatie. De bal werd echter goed onderschept door Calvin. Hij werd echter vol in de rug gelopen en viel daardoor maar de scheids floot niet waardoor de spits van Muntendam weer een op een kwam met de keeper en hij lobte hem over de keeper heen, 2-0. Na toch weer een aantal kansjes voor Borger kwam Muntendam er aan de linkerkant nog een maal uit. Hij wou de bal voorzetten maar viel met toeval in de verre hoek, 3-0.

  Rust

  De tweede helft begon Borger direct druk te zetten. Na een paar goede onderscheppingen kreeg Jeroen de bal net buiten de zestien aangespeeld. Hij bedacht zich niet en schoot zo de bal over de keeper in het doel, 3-1.
  In deze fase was Borger veel beter. Na nog een grote kans van Sirius kwam er uiteindelijk een penalty voor Borger. Jeroen nam de penalty en schoot hem goed hard in de rechter onderhoek, 3-2. Muntendam werd moe en werd boos op elkaar. Borger ging in deze fase alles of niets spelen. Helaas was er nog te weinig tijd om nog een derde goal te maken.

  Eindstand 3-2 Muntendam.