• Borger in zwaar weer na opnieuw een nederlaag

  Zuidlaren wint kwalitatief teleurstellende Hondsrugderby in 3e Klasse D met 1-3

  Het was door de strakblauwe hemel moeilijk om er een voorstelling van te maken, maar toch pakten de spreekwoordelijke donkere wolken zich afgelopen zaterdagmiddag samen boven sportpark de Drift in Borger. Na de nederlaag tegen Zuidlaren wordt de positie op de ranglijst voor de groenwitten toch wel behoorlijk precair. De onderste drie ploegen degraderen dit seizoen rechtstreeks uit de derde klasse, de drie daar boven moeten de nacompetitie in. Een verzwaarde degradatieregel in verband met hervormingen in de voetbalpiramide. Het trotse SV Borger bevindt zich nu op een positie waarbij nacompetitie wacht. Het gat naar de veilige zone is vier punten, het gat naar directe degradatie drie punten. Er zijn nog drie rondes te spelen. Wordt het alles? Wordt het iets? Of wordt het helemaal niets?

  Door: Erwin Beukema

  Inspiratieloos
  Vorige week zakte Borger al tot onder de nacompetitiestreep. Het maakte dat er nu simpelweg niet meer verloren mocht worden. De supporters maakten zich dan ook op voor een potje voetbal waarbij de pollen in het rond zouden vliegen. Dat zou de logische reactie zijn. Maar dit gebeurde niet. De fans kwamen met name de eerste helft bedrogen uit.
  De thuisploeg liet Zuidlaren de bal en koos er zelf voor om in te zakken. Dat was niet eens zo slecht bedacht. Verdedigend stond het prima. De geduldig opererende gasten hadden grote moeite om er doorheen te voetballen. Maar als je op deze manier voetbalt, dan moeten de vonken er wel vanaf springen als je de bal verovert. Dan moet de bal snel verlegd worden om de rappe mannen te bedienen. Dit gebeurde op geen enkele manier. Borger kwam in het eerste bedrijf tot helemaal niets. Het was hemeltergend slordig, traag en ongeïnspireerd. Als er al eens een bal bij de voorhoede belandde, dan ontbrak het daar weer aan iemand die het leder gewoon even simpel vast kon houden. Nou ja, u proeft de ergernis van uw verslaggever. Tot overmaat van ramp kwam Zuidlaren in blessuretijd ook nog op 0-1. Jos Lamain mocht een corner inknikken van binnen het vijf meter gebied. Borger stond erbij en keek ernaar.

  Cadeautjes
  De tweede helft was gelukkig anders. Borger beet nu in elk geval van zich af en kreeg ook mogelijkheden. Zo was Levi van der Span gevaarlijk met een kiezelhard schot, waar de keeper de grootst mogelijke moeite mee had. De rebound werd vervolgens geblokt. Het zat niet mee, maar de thuisploeg deed nu in elk geval wel mee. Richting de 70ste minuut voerden de gasten de druk weer wat meer op. De behendige aanvaller Jens van Rooijen vuurde van afstand net over en even later zorgde Robin Wolters ervoor dat Borger goalie Edwin Haandrikman volledig gestrekt naar de hoek moest. Kort hierna ging het helemaal fout aan de kant van de thuisploeg. Binnen twee minuten tijd was het plots 0-3. Beide keren was Wolters de doelpuntmaker. Hij pakte twee cadeautjes dankbaar uit. De wedstrijd was daarmee eigenlijk wel beslist. Gijs Roda scoorde tijdens het slotoffensief nog wel tegen, maar verder liet Zuidlaren het niet meer komen. Wel verloren ze nog invaller Merijn Poel, die er met een directe rode kaart af moest na een luchtduel met Tim Edens. Vanaf de kant was moeilijk te zien wat er nu precies gebeurde. Aan de stand veranderde er niets meer, 1-3.

  Drie finales
  En nu bevindt Borger zich dus in zwaar weer. Volgende week zijn de mannen vrij, daarna wachten drie finales tegen achtereenvolgens DKB (uit), SJS (thuis) en Klazienaveen (uit). Afhankelijk van die uitslagen en van de uitslagen op de andere velden wordt het nacompetitie, lijfsbehoud, of directe degradatie. Alles is nog mogelijk. Duidelijk is dat men vol aan de bak moet!

  Klik op de foto's hieronder voor meer wedstrijdfoto's...