• Borger in tweede helft onderuit tegen koploper ZZVV

  Tactisch strijdplan deed Borger een uur lang hopen op een stunt
  Starten met een vijfmans defensie. SV Borger deed het in het verleden al vaker. Het zorgde destijds vooral voor veel twijfels bij de spelers. Er wordt ineens iets heel anders van je gevraagd en dat bleek niet altijd gemakkelijk. Toch probeerde hoofdtrainer Arne Joling van de groenwitten het afgelopen zaterdag opnieuw in de uitwedstrijd tegen ZZVV. Dat ging verbazingwekkend goed. Deze keer pakten de spelers het tactisch plan wél goed op. Met name de eerste helft stond het verdedigend als een huis bij de mannen uit de Hunebedhoofdstad. Via scherpe uitbraken waren de gasten voorin zelfs een stuk gevaarlijker dan de thuisploeg. De 1-2 voorsprong waarmee men aan de thee ging was gewoon terecht. Het geeft aan dat de selectie de afgelopen seizoenen een flinke groei heeft doorgemaakt. Tot een stunt leidde het uiteindelijk niet. In het tweede bedrijf kwam het surplus aan kwaliteit bij de koploper toch bovendrijven. De 4-2 nederlaag was absoluut geen schande. Het strijdplan én de uitvoering daarvan geeft de trainer weer een extra optie, met name tegen de kwalitatief sterkste teams in de competitie.

  Door: Erwin Beukema

  Balbezit ZZVV, kansen en goals voor Borger
  Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege de verschrikkelijke ramp in Turkije, werd al snel duidelijk wat voor wedstrijd de toeschouwers te zien zouden krijgen. De thuisploeg mocht het balbezit hebben van de ver inzakkende gasten. Laatstgenoemden loerden ondertussen op de momentjes om via de rappe handenbinders Hendrik Gustin, Gijs Roda en Floris Hiddink tot uitbraken te komen. Geduld was daarbij het sleutelwoord. Het werkte voor de groenwitten, voor wie de eerste mogelijkheden genoteerd mochten worden. De thuisploeg kwam niet door de ijzeren defensie van Borger heen. Toch kwamen zij op voorsprong. Een halve kans was hiervoor genoeg. Nick Vredenborg krulde van buiten de 16 prachtig binnen. Het bracht de gasten niet van de wijs. De mannen van Arne Joling bleven volharden in de gekozen speelwijze. Met succes! Nadat Gijs Roda in de 32e minuut nog gestuit werd door doelman Van der Weide, was het twee minuten later wel raak. Een schitterende combinatie tussen Roda, Hiddink en Gustin werd door laatstgenoemde beheerst afgerond. Vijf minuten later werd het zelfs nog mooier voor de uitploeg toen Tim Edens raak knikte uit een hoekschop. De 1-2 bleek ook de ruststand van een eerste helft waar ZZVV misschien wel meer dan 80 procent balbezit had, maar de kansen en de goals voor Borger waren.

  Dodelijk efficiënt
  In de tweede helft deed de koploper er nog een schepje bovenop. De druk op de Borgerder afweer werd gaandeweg steeds groter. Na twaalf minuten lag de gelijkmaker achter doelman Edwin Haandrikman. Na matig uitverdedigen van Matthijs Brink werd Wouter Marinus in stelling gebracht. De oud-prof van FC Emmen en PEC Zwolle schoot gedecideerd binnen. ZZVV bleef na deze opsteker georganiseerd beuken op de defensie van Borger. Het zorgde er sporadisch voor dat er nu wel wat openingen ontstonden. Op die momenten bleek de ploeg uit Zuidwolde een dodelijk efficiënte machine te zijn. In de 65e minuut gleed Dave Padding dan ook de 3-2 binnen. De gasten kwamen eigenlijk helemaal niet meer aan counters toe. Men hield wel dapper stand en tot de 88ste minuut mochten de heren uit de Hunebedhoofdstad dan ook blijven hopen op toch nog één momentje om gelijk te maken. Het mocht niet zo zijn, het slotakkoord was immers voor ZZVV-er Tom Buijtendorp, die oog in oog met Haandrikman koel binnenschoot. Eindstand 4-2.

  Weekje vrij en dan weer een titelkandidaat voor Borger 
  Zoals eerder gememoreerd hoefden de Borgernaren zich absoluut niet te schamen. De manier waarop het de koploper bestreed verdiende weliswaar niet de schoonheidsprijs, toch was het misschien wel de enige manier waarop men enigszins gelijke tred kon houden met de kwalitatief beduidend sterkere koploper. ZZVV gaat nu verder in de titelstrijd. Misschien dat Borger hen over twee weken een handje kan helpen. Dan ontvangen de groenwitten immers de andere titelkandidaat Klazienaveen. Dikke kans dat Joling de blauwdruk van het tactisch plan al in handen heeft. Maar a.s. weekend genieten de groenhemden eerst van een welverdiende vrije zaterdag.

  Opstelling Borger: Edwin Haandrikman, Sam van Dijk (71. Bob Westerdijk), Bas Kaspers, Tim Edens, Matthijs Brink, Christiaan Vos, Tim Speelman (86. Benjamin Mazeau), Levi v/d Span, Hendrik Gustin, Floris Hiddink (71. Dylan Berghuis), Gijs Roda (80. Luuk Kenter).

  Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...