• Borger haalt uit op bezoek bij SVBO

  Borger heeft zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst bewezen in het uitduel tegen SVBO. De groenhemden wonnen met klinkende cijfers en door de resultaten op de andere velden is Borger nu samen met WVV koploper in de 4e klasse D. Met daarbij opgemerkt dan Borger wel een wedstrijd meer speelde dan de ploeg uit Winschoten. 

  De eerste grote  kans in de wedstrijd was voor thuisploeg SVBO. Na een voorzet kwam de bal plots voor de voeten van de spits van SVBO, maar hij stuitte op de snel uit zijn doel gekomen Edwin Haandrikman. Niet veel later lag de bal aan de andere zijde wel in het net. Een goeie diepe bal werd door goaltjesdief Hendrik Gustin op waarde geschat en hij schoof de bal beheerst langs de doelman. 

  In de 24 minuut was het alweer raak. Middenvelder Melvin Ottens werd in kansrijke positie onderuit gehaald, het leverde niet alleen een strafschop op maar ook een rode kaart voor SVBO-verdediger Vitor Soares. Ottens ging zelf achter de bal staan en schoot de 0-2 binnen. En een paar minuten later kwam ook de 0-3 van de schoen van Ottens, na een goede actie van Gijs Roda kon hij eenvoudig binnen tikken. Toen Borger er in de 38e minuut via Hendrik Gustin 0-4 van maakte leken de gasten op weg naar een monsterscore. Maar er gebeurde nog van alles in de laatste zeven minuten voor rust.

  Eerst kwam ook Borger met tien man te staan nadat Bonne Timmer uit het niets naar voren stormde en een verdediger van SVBO omver duwde, met een terechte rode kaart als gevolg. En amper een minuut later scoorde SVBO vanuit het niets de 1-4. Een lange bal over de defensie van Borger werd door Nick Klingenberg binnengewerkt. Toch was het slotakkoord van de eerste helft weer voor Borger. Matthijs Brink kreeg de bal net buiten het 16-meter gebied voor de voeten en haalde met precisie uit: 1-5.

  Na rust kwam SVBO wat feller uit de startblokken, het won meer duels en kwam wat vaker richting het doel van Borger. Tien minuten na rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Die werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Haandrikman, maar de rebound was een prooi voor de spits van SVBO. Het duurde lang voordat Borger hier weer iets tegenover kon stellen. Na een onterecht afgekeurde goal van Ottens, was het in de 72e minuut alsnog raak via de voet van Gustin (2-6). En ook verdediger Brink verdubbelde zijn doelpunten totaal deze middag. Zijn schot verdween via een been van SVBO-speler in de goal. En in de absolute slotfase bepaalde Gustin de eindstand op 2-8. Hij wist een vrije bal eenvoudig langs het slecht opgestelde muurtje in het doel te schieten.

  Doordat de topper tussen WVV en SJS in een gelijkspel eindigde is Borger nu medekoploper geworden. WVV heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week speelt Borger thuis tegen het fysiek sterke SCN. Eerder dit seizoen ging Borger in de uitwedstrijd in Nieuwlande nog hard onderuit. De mannen van trainer Joling weten wat ze te wachten staat, om mee te blijven strijden voor het kampioenschap moet er hoe dan ook worden gewonnen.

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's