• Borger en VKW winnaars 27e AB Hollander-zaaltoernooi SV Borger

    Tussen Kerst en Oud & Nieuw staat in Borger traditioneel het AB Hollander-zaaltoernooi op het programma. Verschillende JO17- en JO19-teams uit de regio gingen afgelopen donderdag in sporthal de Koel in Borger de strijd met elkaar aan. ’s Ochtends bleek thuisploeg SV Borger de sterkste van de deelnemende JO17-teams, na de middag was het de beurt aan de JO19-teams en dit toernooi werd gewonnen door VKW.

    De ochtend na kerst begon in alle vroegte het JO17-toernooi met als deelnemers Annen, CEC, HOC/Valthermond, VKW, ZVC’14 en Borger. Reeds na enkele wedstrijden werd duidelijk dat de strijd om de toernooizege deze ochtend zou gaan tussen Borger, VKW en Annen. Borger moest tegen deze beide tegenstanders een gelijkspel toestaan, van de overige tegenstanders werd redelijk eenvoudig gewonnen. Daarmee plaatste Borger zich voor de finale en daarin was VKW de tegenstander. Gezien het resultaat van dit duel in de poule (0-0) werd een spannende finale verwacht. De jeugd van Borger piekte echter op het juiste moment en werd dankzij een overtuigende 4-0 overwinning winnaar van de 27e editie van het Ab Hollander-toernooi voor JO17-teams. De prijzen voor beste keeper en beste speler van het toernooi gingen naar respectievelijk Finn Smit van Annen en Tim Speelman van Borger.

    In de middag was het de beurt aan de JO19-teams en hier streden Gieten, KSC, SJS, Valthermond, VKW en Borger tegen elkaar. Ook dit werd een spannende strijd met attractieve wedstrijden en verassende resultaten. Thuisploeg Borger begon met een overtuigende 5-1 zege op SJS, maar liep daarna tegen een onnodige 0-1 nederlaag aan tegen HOC/Valthermond. Vervolgens won Borger eenvoudig van KSC en Gieten, waarna het aan een gelijkspel tegen VKW genoeg had om zich te plaatsen voor de finale. Het laatste pouleduel liep echter uit op een teleurstelling voor de thuisploeg, VKW was Borger met 3-1 de baas en plaatste zich daarmee voor de finale. En omdat VKW daarin geen enkele moeite had met HOC/Valthermond ging de beker in deze categorie mee naar Westerbork. In het JO19-toernooi was de prijs voor beste keeper voor Julian Dries van VKW en werd Jorn Draijer van Valthermond gekozen als speler van het toernooi.
    De organisatie kijkt terug op een goed en sportief verlopen toernooi en hoopt de ploegen volgend jaar weer te verwelkomen op de volgende editie van dit leuke zaaltoernooi.