• Borger en Amiticia spelen gelijk in doelpuntrijk duel.

Borger heeft aan het duel met het Groningse Amicitia VMC een punt overgehouden. Een open en enerverende wedstrijd was het deze middag in Groningen, waarbij de doelpunten over beide teams eerlijk verdeeld werden; 3 om 3. Voor rust was Borger de bovenliggende partij en leidde het bij rust verdiend met 1-3. Na rust was het Amicitia dat de betere was en terecht terugkwam tot 3-3. In de slotfase hadden beide teams nog de overwinning kunnen pakken, maar uiteindelijk was het gelijke spel een juiste weerspiegeling van deze leuke wedstrijd.

Het was deze middag koud en kil langs de lijn in Groningen en dat was ook te zien aan het toeschouwersaantal. Het was dat er nog een handjevol supporters uit Borger waren gekomen, maar anders had deze wedstrijd geen enkele toeschouwer gehad. Erg jammer, want deze enerverende wedstrijd was het aanschouwen meer dan waard.

Het hoofdveld werd ter plaatse afgekeurd door de arbiter, waardoor er werd gespeeld op het naastgelegen kunstgras. Een prima tapijt waarop de thuisploeg een goede start van de wedstrijd kende. Binnen een paar minuten lag de bal al achter doelman Edwin Haandrikman. De goalie die terugkeerde van een blessure moest dus al snel vissen. Borger was echter direct bij de les en nam het initiatief over van de thuisploeg en was in de eerste helft de bovenliggende partij. De gelijkmaker werd dan ook al vlot aangetekend in de persoon van Luuk Kenter. De aanvaller van Borger verschalkte de doelman van Amicitia met een hard en onhoudbaar schot. Niet veel later was het opnieuw Kenter die doel trof en daarmee Borger aan een voorsprong hielp.

Borger dat deze middag had geopteerd voor een aanvallend concept hield de thuisploeg goed onder druk en die hadden veel moeite met de felle bezoekers. Tot veel kansen kwamen de gastheren in de eerste helft dan ook niet. Borger was continu gevaarlijk, speelde goed voetbal en niet geheel verrassend werd de voorsprong dan ook uitgebouwd naar 1-3. Opnieuw was Kenter het goudhaantje, die dol trof na goed voorbereidend werk van Christiaan Vos. Kenter schoot de bal opnieuw onberispelijk tegen de touwen. Het zelfs 1-4 moeten zijn bij rust,ware het niet dat Ronald Bulthuis een bijna niet te missen rebound toch langs de verkeerde kant van de paal kreeg.

Borger ging met een verdiende voorsprong rusten, maar stond al direct in de eerste minuut de aansluitingstreffer toe. Arno Sieders ging verschrikkelijk in de fout en schoof de bal zo in de voeten bij de spits van Amicitia. Die wist wel raad met het buitenkansje en dus was de spanning direct weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging wat opportunistischer spelen en daar had Borger in de tweede helft meer moeite mee. Het kwam moeizamer onder de druk vandaan dan in de eerste helft en dat het halverwege de tweede helft 3-3 werd was een logisch gevolg. Een strakke voorzet werd op prima wijze binnengeknikt.

Borger moest daarna noodgedwongen doelman Haandrikman wisselen, die opnieuw een blessure opliep. Mark Wolters nam zijn plek onder de lat in en liet in het restant van de wedstrijd zien dat hij het keepen nog niet verleerd was. Er kwamen namelijk kansen voor de thuisploeg om op voorsprong te komen, maar doelman Wolters had een paar puike reddingen huis. Aan de andere kant was Vos heel dichtbij de 3-4, maar hij zag een geweldige kanonskogel op de lat spatten. Zo bleef de spanning aanwezig en in de slotfase kon het nog beide kanten op. Vlak voor tijd leek Bulthuis de winnende op de schoen te hebben na een slippertje van de Amicitia-defensie, maar zijn inzet ging via het been van de doelman van de thuisploeg net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later zeilde een bekeken afstandschot van Bulthuis ook maar net naast. Zo waren er kansen over en weer voor beide teams in de slotfase, maar bleef het uiteindelijk bij 3-3.