• Borger blijft ongeslagen na moeizame overwinning op SVBS ‘77

  Koploper SV Borger kreeg afgelopen zaterdag SVBS ’77 op bezoek. Na een kwartier spelen moet menig toeschouwer gedacht hebben dat het weleens op een mega-score zou kunnen uitlopen. Het was in deze beginfase éénrichtingsverkeer richting de goal van de bezoekers uit Belt-Schutsloot. Dat het anders liep hadden de groenhemden volkomen aan zichzelf te danken. Kort na de openingstreffer zakte het spelpeil naar een bedroevend niveau. Het resulteerde in een 1-1 ruststand en een moeizaam tweede bedrijf, waarin Borger uiteindelijk toch de overwinning naar zich toe trok.

  Door: Erwin Beukema

  Gemakzuchtig
  Dat de nummer 8 van de vijfde klasse F het hoger geklasseerde tegenstanders verrekte lastig kan maken was vooraf wel al bekend. De mannen uit Belt-Schutsloot snoepten kort voor de winter MSC twee punten af en ook de 0-5 tegen SETA was niet onopgemerkt gebleven. Borger trainer Arne Joling waarschuwde zijn team dan ook om niet te lichtzinnig over de opgave te denken. Gezien het eerste kwartier waren zijn woorden niet aan dovemans oren gericht. De thuisploeg startte furieus en creëerde diverse mogelijkheden, raakte een keer de paal en scoorde eenmaal. De maker van de goal was Mylan Beijering. SVBS ’77 zette er in deze fase één kans tegenover, maar doelman Jasper Lubbers liet zien een meer dan waardig vervanger te zijn van zijn geblesseerde collega Edwin Haandrikman. In de 17e minuut was de grootste kans voor Gijs Roda, hij faalde echter één op één met de vijandelijke goalie. Hierna was het zo goed als gebeurd met de wapenfeiten in de eerste helft. Borger werd ontzettend slordig, het oogde gemakzuchtig en grossierde in balverlies. De tegenstander zakte ver in, kon niet beter en loerde op de momentjes in de omschakeling. Kort voor rust was het raak. Borger stapelde weer eens fout op fout, waarna de 1-1 tamelijk eenvoudig in het netje lag.

  Goudhaantje Gijs Roda
  De tweede helft begon zoals de eerste. De gasten werden met de rug tegen de muur gezet en de mogelijkheden stapelden zich op. Aan de eindpass en de afronding mankeerde het echter nog, waardoor de 1-1 lang op het scorebord bleef staan. Echt gunstig voor het spelbeeld was dit niet. De koploper ging meer en meer tegen de klok spelen. Net op het moment dat de frustratie de overhand dreigde te krijgen stond goudhaantje Gijs Roda op. De topscorer maakte op fraaie wijze zijn negentiende van het seizoen. De opluchting bij de Borgernaren was groot. De bewoners van de Hunebedhoofdstad kwamen in het laatste kwartier ook niet echt meer in de problemen. Sterker nog, Luuk Kenter tekende met zijn elfde treffer van deze competitie zelfs voor het slotakkoord. Zo stond er ondanks de matige vertoning toch nog een enigszins dragelijke 3-1 eindstand op het scorebord.

  Elitegezelschap
  Dat het beter moet moge duidelijk zijn. Aan de andere kant slaagde Borger er wederom in om geen punten te morsen. Dat dit een kunst op zich is zocht de regionale editie Groene Hart van het AD afgelopen week uit. Borger bevindt zich in een elitegezelschap van, na zaterdag, nog slechts vier standaardelftallen in Nederland zonder puntverlies. Komend weekend zal Borger deze positie in elk geval handhaven, dan is het vrij. Een week later ontvangen de groenwitten nummer 6 van de ranglijst VCG uit Geesbrug.