• Borger 3 klopt Angelslo 4 in doelpuntenfestijn

  Elf doelpunten waren er afgelopen zaterdagmiddag te bewonderen op sportpark de Drift bij Borger 3 tegen Angelslo 4. Een hele vreemde (qua scoreverloop) maar hele sportieve wedstrijd, waarbij Borger de gasten steeds weer terug lieten komen. Op het einde werd een 6-3 voorsprong teruggebracht naar 6-4 en kregen de bezoekers zelfs vijf minuten voor tijd een strafschop. Die mocht echter niet meer genomen worden, want plotseling staakte de arbiter het duel wegens vermeende protesten. Uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af en kwam er een 6-5 eindstand op papier te staan.

  De zon straalde deze zaterdag over een zonovergoten sportpark de Drift. De matadoren van Eiting en Boom mochten om 14:30 uur op het hoofdveld aantreden tegen de geelroden van Angelslo 4. De leeftijd aan de kant van Borger lag aardig wat lager, maar de bezoekers beschikten zeker wel over de nodige technische voetbalbagage.

  Het derde startte als een raket aan de wedstrijd, binnen een minuut lag de bal namelijk al in het netje. Een lange pass van Mark Hoving zeilde over de verdediging van Angelslo heen, waarna Ronald Bulthuis de bal langs de uitkomende doelman tikte. Diezelfde Bulthuis was even later de aangever bij de 2-0 van Max van der Schoot, die binnen kon tikken. Hoving zorgde na twintig minuten ervoor dat Bulthuis zijn tweede van de middag kon maken: 3-0. Zou er een monsterscore in het verschiet liggen?

  Angelslo voetbalde best aardig mee, maar achterin waren de zaakjes aardig op orde. Na een klein half uur moest er gewisseld worden, Kevin v.d. Ende en Marcel Everts gingen van het veld ten faveure van Byron Marissen en Jorwen Smit. Smit had er op aangedrongen bij Boom om in de spits te mogen draven. Zijn balaanname in de derde helft was ongetwijfeld beter dan in deze wedstrijd al zal Smit dat zelf zeker kunnen beamen. Op slag van rust deed Angelslo wat terug na een hele fraaie aanval.

  Na rust kwam Roy Manting binnen de lijnen, waardoor Smit een linie mocht terugzakken. Ook Hessel Doedens kwam erin en mocht een plaatsje innemen op het middenveld. In de tweede helft lag de bal weer vrij snel in het mandje en opnieuw was het Hoving die Bulthuis vond en de spits maakte zijn derde van de middag.

  Daarna waren er volop kansen voor met name Manting, die er een aantal keren vandoor was, maar het vizier duidelijk niet op scherp had staan. Eenmaal had de aanvaller een geweldige stift in gedachten, maar deze ging jammerlijk enkele meters over de goal. Waar je dan zelf niet eentje maakt, daar doet de tegenstander dat dan wel en zo geschiedde het ook. Het werd 4-2, maar Borger anticipeerde weer met de 5-2 van Bulthuis. Met een fraaie pegel zorgde Angelslo er echter weer voor dat het 5-3 werd. Zo vielen er voor de toeschouwers genoeg doelpunten te aanschouwen en met de 6-3 van Bulthuis op aangeven van Manting leek de wedstrijd toch wel beslist. Ook zeker waardig om te vermelden was de omhaal van Byron, die uit een corner met een spectaculaire omhaal a la Zlatan bijna scoorde.

  Maar blijkbaar was het nog niet beslist, want Angelslo maakte er zowaar gewoon weer 6-4 van. Toen ze enkele minuten later een strafschop zouden moeten krijgen had het zo maar 6-5 kunnen staan met nog een paar minuten te spelen. Maar die penalty zou er helemaal niet meer komen. Erik Leusink, de man met de vlag vandaag bij het 3e vlagde namelijk voor buitenspel. Dus werd er buitenspel gegeven, maar even later weer niet en werd het een penalty. Daar was niet iedereen het mee eens en dat werd ook kenbaar gemaakt al gebeurde er verder niets schokkend. Tot ieders verbazing werd de wedstrijd daarop gestaakt.

  Na afloop werd besloten door beide partijen en de arbiter dat de penalty maar als doelpunt telde en dat daarmee de eindstand op 6-5 kwam. Een heel bizar einde van een verder leuke en sportieve wedstrijd. ’S avonds werd de overwinning nog even gevierd tijdens de gezellige feestavond van SV Borger. Een mooie zege voor het derde dat de competitie aardig is gestart met 6 punten uit 3 duels. Volgende week gaat het derde op bezoek bij Zwartemeerse Boys 2.