• Borger 1 winterkampioen na monsterzege op VEV

  Borger heeft zich zaterdag tot winterkampioen gekroond van de zaterdag 5e klasse F. De koploper moest op bezoek bij het laag geklasseerde VEV en liet in Klazienaveen-Noord het grote klassenverschil tussen beide ploegen duidelijk zien. De groenhemden waren een aantal maten te groot en wonnen maar liefst met 0-12.

  Het telraam moest er dus aan te pas komen in Klazienaveen-Noord, waar het al heel vroeg in de wedstrijd raak was. Het bal werd geopend door Benjamin Mazeau, die vlot achter elkaar scoorde en de stand binnen tien minuten op 0-2 bracht. Het bleken niet de enige treffers te zijn van Mazeau deze middag, die goed op schot was. Toen clubtopscorer Gijs Roda binnen het kwartier er al 0-3 van maakte, leek er al vroeg in de wedstrijd een monsterscore in het verschiet te liggen. Maar de machine van Borger haperde in het vervolg van de eerste helft. De kansen stapelden zich achter elkaar op maar waren niet besteed aan Robert Oosting (2x) en Benjamin Mazeau (naast en lat). VEV kreeg in deze eerste helft één grote mogelijkheid tot scoren, maar de thuisploeg schoot een gegeven strafschop echter op de paal. Op slag van rust zorgde uitblinker Mazeau alsnog voor de 0-4, dit middels een geweldige knal langs de kansloze doelman.

  Dubbele cijfers
  Na de pauze waande Borger zich wel in een schiettent en bleek het inderdaad ook prijsschieten. In een kwartier tijd was de score verdubbeld door de bezoekers. Bonne Timmer opende na rust de score en werd daarna gevolgd door de vierde van Mazeau. Vervolgens werd een schot van Luuk Kenter door een verdediger van VEV tot doelpunt verwerkt en zorgde kort hierop Timmer met zijn tweede ervoor dat het 0-8 stond na een uur spelen. Daarmee was het leed nog niet geleden voor VEV, dat nog verder door de gehaktmolen werd gehaald. Het aanvalsduo Kenter en Roda zorgde ervoor dat de dubbele cijfers werden bereikt: 0-10. Maar nog was de koek niet op, want Timmer wist zijn hattrick nog te voltooien en het slotakkoord was uiteindelijk voor Mazeau. Met zijn vijfde van de middag bepaalde hij de eindstand op 0-12.

  Zo sluit S.V. Borger de eerste seizoenshelft ongeslagen af, 10 wedstrijden gespeeld en de volle 30 punten zijn behaald. Tevens mag het doelsaldo er zijn, zo werd er maar liefst 57 keer gescoord en kreeg het er maar 1 (!) tegen. Het mag zich dan ook met recht de ‘Muur van de Kanaalstreek’ noemen.

  Namens de gehele selectie en technische staf wensen we u alvast, prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

  VEV – SV Borger 0-12

  Scoreverloop: 7. Mazeau 0-1, 8. Mazeau 0-2, 13. Roda 0-3, 42. Mazeau 0-4, 48. Timmer 0-5, 50. Mazeau 0-6, 58. Eigen doelpunt, 0-7, 61. Timmer 0-8, 76. Kenter 0-9, 77. Roda 0-10, 85. Timmer 0-11, 87. Mazeau 0-12.

  Borger: Haandrikman; Ottens (52, van Klinken), Oosting, Kaspers en Brink (52, Polling); Arends, M. Beijering (52, Everts), Mazeau en Timmer; Roda en Kenter.

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's.