• Borger 1 wint van MSC en pakt koppositie

  Borger had zaterdag niet veel te klagen over de arbitrage in de topper tegen MSC. In de eerste helft kreeg men een makkelijk gegeven strafschop, maar het voorval waar het allemaal om draaide gebeurde vijf minuten voor tijd. De glaszuivere 2-2 van MSC werd door iedereen binnen en buiten de lijnen gezien, behalve door de man in het blauw. Scheidsrechter Harm Entjes had de bal niet in de winkelhaak zien verdwijnen en tot ontsteltenis van MSC werd er geen doelpunt toegekend. Het bleef dus 2-1 voor Borger, dat zo de koppositie greep in de zaterdag 5e klasse F.

  De thuisclub kwam in deze topper als een raket uit de startblokken. Binnen twee minuten stond Borger al op een 1-0 voorsprong. Gijs Roda, die ook deze middag de gevaarlijkste man was aan de kant van Borger, was de defensie van MSC te snel af en rondde daarna bekwaam af. De groenhemden hielden zeker in de eerste twintig minuten het betere van het spel en kregen via Roda en Luuk Kenter kansen op de 2-0. Die treffer bleef echter uit.

  Strafschop
  In het vervolg van de eerste helft kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en MSC begon makkelijker te voetballen. Uit de eerste de beste mogelijkheid scoorde het direct. Max van Dijk was alert vanuit een vrije trap en wipte de bal over Borger-goalie Edwin Haandrikman. Het gaf de gasten het nodige vertrouwen, maar het was de thuisploeg die wederom op voorsprong kwam. Een bal belandde ongelukkig tegen de handen van een MSC-verdediger, maar Entjes wees resoluut naar de stip. Benjamin Mazeau ontfermde zich over het buitenkansje. MSC-doelman Florian Gijzen toucheerde de bal nog, maar deze vloog wel tegen de touwen: 2-1. De gasten waren op slag van rust nog dichtbij de gelijkmaker, maar Bjorn Lefferts had de pech dat zijn harde schuiver op de paal belandde.

  Afgekeurde goal
  De tweede helft was een stuk minder enerverend, waarbij de kansen spaarzaam waren. Borger kreeg al wel snel de kans op de 3-1. Roda snelde zijn directe tegenstander voorbij, maar had de pech dat zijn poging vanuit de korte hoek via de keeper en de paal het veld weer in stuiterde. Mylan Beijering schoot de rebound wild over. Niet veel later ranselde Borger-doelman Haandrikman een vrije trap van Lefferts uit de kruising. Daarna bleef het lang spannend in een rommelige tweede helft, maar leek MSC vijf minuten voor tijd toch op gelijke hoogte te komen. Van Dijk was alert bij een afgeslagen bal en schoot deze op fraaie wijze in de winkelhaak. Doelpunt, dat was wat iedereen constateerde, maar arbiter Entjes was mening dat de bal de doellijn niet was gepasseerd. En zo bleef het 2-1, al kreeg MSC in de slotminuut nog een hele grote kans op de 2-2, maar werd er van dichtbij overgeschoten. Na negentig minuten spelen floot Entjes af en voelde MSC zich vooral bestolen van een punt. Borger prees zich vooral gelukkig met de drie punten en zette daarmee een goede stap richting een eventueel kampioenschap.

  Klik hier voor de samenvatting van RTV Drenthe

  Klik hier voor meer wedstrijdfoto's

  Scoreverloop: 2. Roda 1-0, 25. Doelpunt MSC 1-1, 39. Mazeau 2-1.
  Opstelling Borger: Haandrikman; Ottens, Brink, Oosting en Vos; M. Beijering (56, C. Beijering) , Everts, Mazeau en Timmer (88, Arends); Roda en Kenter (72, Berghuis)