• 3-1, de eindstand van de Kanaalstreekderby tussen Borger en SJS. Een stand die na een klein uur spelen al was bereikt. Vanaf dat moment moest Borger verder met tien man na een rode kaart voor debutant Robert-Jan Oving na een grove charge. Maar net als in de gehele wedstrijd werd Borger ook in dat resterende half uur nauwelijks in de verlegenheid gebracht door de Knoalsters. SJS dat een serie goede oefenwedstrijden kende, staat voorlopig weer met de beide beentjes op de grond en Borger lijkt in de vierde klasse een serieuze ploeg te zijn om rekening mee te houden.

  De ploeg uit Stadskanaal wordt door velen kansen toegedicht als titelkandidaat in de zaterdag 4e klasse D en kende ook in Borger een pikstart. Al na enkele minuten spelen lag de bal achter Borger-doelman Mark Wolters en had Jay van Hooft SJS aan de leiding gebracht.

  Fraai doelpunt
  Na een kwartier spelen was de wedstrijd echter alweer in evenwicht. De van ACV-teruggekeerde Bonne Timmer gaf een afgemeten pass op Mylan Beijering, die de bal knap controleerde en zeer beheerst de bal in de verre hoek schoof. Een klein tien minuten later viel de volgende treffer te noteren, een voorzet kwam via een carambole op het hoofd van Timmer en deze kopte de 2-1 tegen de touwen.

  Het was SJS dat daarna voornamelijk de bal mocht hebben, maar de defensie van Borger werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Het enige gevaarlijke moment kwam uit een vrije trap, waarbij doelman Wolters de bal los liet en de bal na een inzet van SJS-kant nog van de lijn kon worden gehaald. De thuisploeg had de zaken organisatorisch goed voor elkaar en trok die lijn ook door in de tweede helft.

  Geen creativiteit
  De gasten uit Stadskanaal oogden inspiratieloos en leken het aan creativiteit te ontberen. Borger daarentegen bleek bij tijd en wijle gevaarlijk op de omschakeling en na tien minuten spelen in de tweede helft scoorde het uit een dergelijk moment. Invaller Dylan Berghuis zette de aanval op, kreeg de bal weer mee in de loop van Timmer na een 1-2’tje en verschalkte SJS-doelman de Jonge met een goed schot: 3-1.

  Enkele minuten later leek SJS in het zadel geholpen te worden door de thuisploeg, nadat die met tien man verder moesten. De dit seizoen van de JO19-1 overgekomen Oving ging er dusdanig onbesuisd in bij een duel, dat de leidsman niet veel anders kon doen dan een rode kaart geven. De overtreding zorgde voor enige consternatie aan de kant van SJS, waarbij Sievert Zomer ook nog op de bon werd geslingerd met een gele kaart. SJS had nog een half uur de tijd om wat aan de achterstand te doen, maar bleef inspiratieloos spelen. Alleen vlak voor tijd leek men nog een keer te scoren, maar die goal werd afgekeurd omdat de bal even daarvoor de achterlijn al was gepasseerd. Borger kreeg ook nog een mogelijkheid op de 4-1, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord en won Borger zo de eerste Kanaalstreekderby van het seizoen.

  Klik op de foto voor meer wedstrijdfoto's