• Borger 1 weer koploper na eenvoudige zege op vv Sweel.

    Borger won afgelopen zaterdag na een 2-0 ruststand eenvoudig met 4-0 van Sweel. De overwinning was eerder degelijk dan spectaculair te noemen. En omdat een aantal concurrenten niet wisten te winnen mocht Borger zich aan het einde van de middag weer koploper noemen. Achilles 1894 en HS’88 kunnen Borger echter nog passeren op de ranglijst in de 4e klasse E.

    De gasten uit Zweeloo deden in de beginfase niet onder voor de thuisploeg en was zelfs al vroeg in de wedstrijd dicht bij de openingstreffer. Daarna nam Borger het initiatief over zonder groots te spelen. Aan beide kanten vielen een paar kansjes te noteren en invaller doelman Roel-Jan Zuidhof moest ook later in de eerste helft nog een aantal keren handelend optreden. De goalie was enkele uren voor de wedstrijd teruggekeerd van een verblijf in Hongkong, maar dit was hem niet aan te zien. Vijf minuten voor rust bracht wie anders dan Luuk Kenter Borger aan de leiding. En nadat Sweel in de volgende aanval verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen werkte Ronald Bulthuis op slag van rust een voorzet binnen, waardoor de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee kon beginnen.

    In de tweede helft gebeurde er niet zo heel veel meer. Borger liet het initiatief aan Sweel en was via de counter een aantal keren gevaarlijk. Invaller Rowan Tiktak snelde in de 75e minuut daar het doel van Sweel en liet de doelman kansloos. En even later was het opnieuw Luuk Kenter die de overwinning nog wat meer glans gaf.

    Volgende week gaat Borger op bezoek bij Helpman, het duel op sportpark Stadion Esserberg begint om 14:30 uur.