• Borger 1 verliest van SJS in wedstrijd met twee gezichten

  Niet om aan te gluren! Zo werd de eerste helft van de Kanaalstreekderby tussen SV Borger en SJS door de Borger supporters getypeerd. De combinatie van de behoudende speelstijl, de slappe instelling, de onbeschrijflijke onzorgvuldigheid in balbezit en dan ook nog eens een 0-2 achterstand liet de aanhangers morren. Gelukkig was er nog een tweede helft, waarin de groenhemden op jacht konden naar eerherstel. Dit lukte deels. Onder aanvoering van de luid coachende 46-jarige invalkeeper Mark Wolters werd er eindelijk echt strijd geleverd. Voetballend was het nog lang niet goed genoeg. Punten leverde het ook niet op. Al lag de tegenstander wel lange tijd op de slachtbank. Het werd uiteindelijk 1-3. Maar de supporters gingen tenminste naar huis met een klein beetje hoop op de toekomst. Als het team de komende weken deze strijd negentig minuten lang kan leveren, dan zullen de punten ook vast niet lang uitblijven.

  Blessures
  Vijf afwezige veldspelers. Allen potentieel basis. Daar kwam op vrijdagavond ook nog eens een afmelding van doelman Edwin Haandrikman bij. De betrouwbare sluitpost was door zijn rug gegaan en niet in staat tot voetballen. Dat kon er ook nog wel bij. Besloten werd dat assistent-trainer Mark Wolters de honneurs tussen de palen waar zou nemen. Arne Joling wilde het er zowel voor, als na het duel, niet over hebben: "Het heeft weinig zin om het te hebben over de afwezigen, hiervoor heb je een selectie. Deze jongens moeten het ook kunnen". Het siert de oefenmeester, die ondertussen vurig zal hopen dat over twee weken een deel van de geblesseerden weer inzetbaar is. Elke kleine kwaliteitsimpuls kan op dit moment goud waard zijn voor de Borgernaren.

  Gedwee Borger
  Zoals hierboven al gememoreerd, het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de Knoalsters van begin tot eind oppermachtig. Al na twee minuten moest good-old Wolters handelend optreden bij een corner. Zijn teamgenoten stonden erbij en keken er naar. Het was de opmaak voor de rest van het eerste bedrijf. SJS dicteerde, creëerde mogelijkheden en had recht op doelpunten. Borger kwam niet aan voetballen toe, leverde alles zo maar in. Het ergste was dat het leek alsof de spelers het gedwee over zich heen lieten komen. Dus was het ook geen wonder dat er een 0-2 ruststand op het scorebord stond. Na een kwartier spelen brak Matthies Feiken vanuit een standaardsituatie de score open. Zijn ploeggenoot Jan Springer maakte in de 34e minuut de tweede. Aan dit doelpunt hing een vervelend luchtje van buitenspel. De assistent-scheidsrechter stak de vlag de lucht in, maar scheidsrechter Leenknegt wuifde het signaal van 60 meter afstand gedecideerd weg. Een curieus moment, maar op de 0-2 ruststand viel verder weinig af te dingen.

  Voetbalgevecht
  Na rust zagen de supporters een totaal ander Borger. Vermoedelijk heeft het behoorlijk gedonderd in het kleedlokaal. De groenwitten zaten er nu een stuk korter bovenop. Bovendien werd de speelstijl aangepast van behoudend tot ultra-offensief. Eén tegen één over het hele veld was het devies. En dan maar zien wie er als winnaar uit de duels zou komen. SJS had het er verrekte moeilijk mee. Niet zelden peerden de blauwhemden het leder vertwijfeld over de zijlijn, op het moment dat ze onder druk werden gezet. Het publiek zag eindelijk iets wat op een derby leek. Waar het voor rust ronduit stil was binnen en buiten de lijnen, zweepten de mannen elkaar nu op. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de strijd zich vooral op het middenveld afspeelde. Heel veel grote kansen konden niet genoteerd worden. Voor Borger leverde het offensief één doelpunt op. Patrick Tiesing was de maker op aangeven van Wouter Arends. Ook hier overrulede arbiter Leenknegt overigens zijn voor buitenspel vlaggende assistent. Tot teleurstelling van de groenwitten bleef het bij dit ene doelpunt. Aan de andere kant werd het slotakkoord nog gegeven door SJS-er Wouter Panneman. Hij tekende in de 85e minuut voor de 1-3. Appèl voor hands werd hierbij door de leidsman genegeerd.

  Het moet gebeuren
  Na vier wedstrijden staat SV Borger zodoende nog steeds met lege handen. Waar er vorige week weinig lichtpuntjes waren, kunnen spelers en technische staf na deze wedstrijd wel degelijk ergens mee verder. De strijd en de passie uit de tweede helft zal omgezet moeten worden naar beter voetbal. Zeker als de geblesseerden terugkeren moet er voldoende kwaliteit zijn om punten te gaan pakken. Het mag echter niet te lang meer duren, want de overige staartploegen pakten afgelopen zaterdag wél punten. Volgende week staat de competitie een weekend stil. Een week later gaat Borger op bezoek in Meppel bij MSC/Amslod, de nummer één-na-laatst. Daar moet het toch echt gebeuren!