• Borger 1 verliest ook van Angelslo

    Het nog punt- en doelpuntloze SV Borger moest afgelopen zaterdag op bezoek bij het eveneens nog puntloze SC Angelslo. Een kelderduel, als je daar na twee wedstrijden al van mag spreken. De Borgernaren putten de afgelopen twee weken nog moed uit het feit dat de tegenstanders (CSVC en Onstwedder Boys) vermoedelijk mee gaan doen om de titel. Enigszins ingecalculeerde nederlagen dus. Beetje lullig dat je ze bij de seizoenstart treft, maar zeker geen reden tot paniek. Na afgelopen zaterdag kan die verklaring in de prullenbak. Ook tegen Angelslo bakte het team er tijdens grote delen van de wedstrijd maar bitter weinig van. Het ging verdiend met 4-0 onderuit tegen een zeker niet groots voetballende tegenstander. Het zal hoofdtrainer Arne Joling de nodige hoofdbrekens kosten om een ommekeer teweeg te brengen. Het talent is er wel, maar het gaat zeker niet vanzelf!

    Ook deze week koos Borger voor een behoudende tactiek. Dat wil zeggen inzakken, wachten op de fout van de tegenstander, om er vervolgens razendsnel uit te kunnen komen. Angelslo kon er, met een bruiloft in de benen, maar moeilijk mee omgaan. Het speelde veel te traag om het hun gasten lastig te maken. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de groenwitten. Toch viel de goal aan de andere kant. Een houdbaar schot werd na een klein kwartier spelen door Borgerdoelman Edwin Haandrikman matig verwerkt, waarna Sander Nijstad eenvoudig kon binnentikken. Een zeldzame fout van de doorgaans zeer betrouwbare sluitpost. Zijn teamgenoten leken enigszins aangeslagen. Er sloop wat onrust in de ploeg. Het in de beginfase nog prima verzorgde spel werd onrustiger. Nu moet gezegd worden dat het aan de andere kant niet anders was, waardoor er voor de neutrale toeschouwer niet veel viel te genieten. Over en weer vielen wat kansjes te noteren. De grootste voor Borgernaar Albert Stevens, die oog in oog met de vijandelijke goalie faalde.

    Wie verwacht had dat Borger in de tweede helft met volle druk vooruit uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Joling en zijn staf waren ervan overtuigd dat de kansjes wel zouden komen. De opdracht bleef dus hetzelfde. Geen fouten maken, de pot dicht houden en waar het kan pijlsnel door de defensie van Angelslo snijden. Er kwam weinig van terecht. De geplaagde Borgernaren kwamen in balbezit niet verder dan wat schotjes van buiten de zestien. Verdedigend werden de fouten wel gemaakt. Angelslo profiteerde hier optimaal van. Een onnodig weggegeven vrije trap werd in de 57e minuut schitterend binnen geschoten door Dragan Sladakovic en acht minuten later werd onbenullig balverlies van Bonne Timmer genadeloos afgestraft door Sander Nijstad. Bij de 3-0 werd door Joling het sein gegeven om dan toch maar met druk vooruit te gaan voetballen. Vooral erg leuk voor de supporters. Want een stuk aantrekkelijker. Grote kansen leverde het echter niet op. Sterker nog, de groenwitten mochten blij zijn dat de opponent een aantal keren niet wist te profiteren van de enorme ruimtes die ontstonden. Het slotakkoord was nog wel voor de geelrode thuisploeg. Gezim Luli soleerde ongehinderd naar de 4-0.

    Drie gespeeld. Nul punten. Nul doelpunten. Tien tegendoelpunten. Het zijn cijfers waar de gemiddelde Borgernaar niet vrolijk van wordt. Zij die erbij waren zullen ook nog weinig moed putten uit het vertoonde spel. Het moet echt beter, anders wordt het een heel vervelend en langs seizoen. Volgende week komt SJS op bezoek op sportpark de Drift. Een onvervalste Kanaalstreekderby, die niemand wil verliezen. Wellicht geeft dat de jonge groenhemden net dat beetje extra wat nodig is om tot een goed resultaat te komen. Het belooft in elk geval een mooie strijd te worden!