• Borger 1 schiet er tien in tegen matig SETA

  Borger heeft ook de derde poulewedstrijd in de beker met winst afgesloten. Nadat eerder knap werd gewonnen van SJS en Zuidlaren werd nu SETA aan de zegekar gebonden. Het werd 3-10 in Musselkanaal, maar of trainer Arne Joling hier nu echt warm van is geworden is zeer de vraag. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft drie doelpunten weggeven aan een tegenstander die het niveau kelderklasse geen moment ontsteeg. In het tweede bedrijf werd vervolgens weliswaar de nul gehouden, maar hield de amusementswaarde in balbezit beslist niet over. Dat moet volgende week bij de start van de competitie tegen DKB’44 anders. Gelukkig hebben de duels met SJS en Zuidlaren aangetoond dat het ook echt wel een stuk beter kan!

  Door: Erwin Beukema

  Tien doelpunten in een helft
  Borger begon tegen SETA met enigszins een gelegenheidsopstelling. Zo ontbraken vaste waarden Bonne Timmer, Wiljan Vos, Mylan Beijering en Luuk Kenter aan de aftrap. Voor hen in de plaats een aantal aanstormende talenten, waarvan met name Dylan Berghuis de afgelopen weken al liet zien nadrukkelijk op de deur te kloppen. De tactiek bleef ondanks de mutaties hetzelfde. Vanuit een gesloten defensie de bal veroveren, snel omschakelen en via de vleugels en de snelle spitsen tot kansen komen was ook nu het devies. Het lukte in de eerste helft heel aardig. Ondanks dat niet alles goed ging werden er wel veel mogelijkheden gecreëerd. Nog belangrijker! Er werd maar liefst zeven keer gescoord. Mazeau, Van der Span (2x), Roda (2x) en Berghuis (2x) waren de doelpuntenmakers. Het zwakke SETA, dat ook gehavend aan de aftrap was verschenen, zette daar drie goals tegenover. Om eerlijk te zijn beschamend dat de Borger dit liet gebeuren. De neutrale toeschouwer was al met al de grote winnaar. Tien doelpunten in een helft, daar kom je voor naar het sportterrein.

  Voortkabbelen
  De tweede helft was de amusementswaarde een stuk minder groot. Borger speelde met te weinig energie om het publiek op de banken te krijgen en SETA was al snel te vermoeid om nog aan aanvallen te kunnen denken. Natuurlijk leverde het krachtsverschil nog wel de nodige kansen voor de bewoners van de Hunebedhoofstad op. Na een kleine twintig minuten spelen lag de 3-8 in het mandje. Berghuis maakte zijn derde van de middag na een goede dieptepass van de ingevallen Luuk Kenter. Ook na dit doelpunt kabbelde het duel voort. Het werd gedurende het verstrijken van de tijd steeds slordiger. Toch leverde de slotfase nog wel twee doelpunten op. Kenter maakte de negende van Borger en het slotakkoord was voor Benjamin Mazeau, die op kolderieke wijze al struikelend de tiende binnen frommelde. Eindstand: 3-10, Borger bereikt de volgende bekerronde.

  Vertrouwen richting seizoenstart
  Op papier een prima uitslag wanneer een vierde klasser het opneemt tegen een opponent een verdieping lager. Het vertrouwen in een goede competitiestart zullen Joling en zijn staf desondanks niet uit dit duel halen. Daarvoor was de tegenstand te gering. Toch zal het vertrouwen er wel zijn! Promovendus Borger is al ruim een jaar ongeslagen in officiële duels. Het won in de beker knap van SJS en Zuidlaren en is er ten opzichte van het vorige seizoen met de komst van centrale middenvelder Levi van der Span en het doorstromen van een talentvolle jeugdlichting zeker niet zwakker op geworden. De speelwijze is er daarnaast inmiddels goed ingestampt. Een tikje Italiaans, weinig attractief, maar wel zeer efficiënt. Het maakt de groenwitten wellicht zelfs tot een gevaarlijke outsider in de vierde klasse D. We gaan het meemaken. Te beginnen komende zaterdag om 15.00 uur in De Krim tegen DKB’44. Borger oefent eerst dinsdag (15/9) nog om 20.00 uur thuis tegen WKE’16.

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's