• Borger 1 ruim langs Blokzijl (9-0)

  Borger heeft ook zijn achtste competitieduel in winst weten om te zetten. Op sportpark De Drift werd er eenvoudig van de nummer twaalf van de ranglijst, Blokzijl, gewonnen.

  De thuisploeg begon de wedstrijd niet scherp, de eerste twee kansen van de wedstrijd waren dan ook voor de bezoekers maar deze troffen geen doel. Borger leek wakker geschud en zette hierna ook vol koers richting het doel van Blokzijl. Het creëerde voldoende kansen, zo zag Melvin Ottens een goede kans verloren gaan en ook een schot van Benjamin Mazeau miste het doel. Bonne Timmer was nog het dichtst bij een treffer maar zag de bal via onderkant lat het veld weer in springen. Toch was het wachten op de openingstreffer en die zou er dan ook komen, wie anders dan Gijs Roda nam deze voor zijn rekening (1-0). Ook linkshalf Timmer liet zich in deze wedstrijd weer gelden en was een ware plaag voor de verdediging van Blokzijl. Drie minuten na de openingsgoal van Roda, volleerde Timmer de bal dan ook prachtig achter de doelman van Blokzijl, 2-0. Na deze voorsprong werd het spel wat slordiger aan de kant van de Groen Witten, simpele passes kwamen niet aan wat leidde tot veel balverlies. De toeschouwers moesten dan ook wachten tot kort voor de pauze, Borger zette hier weer aan en ging met een comfortabele 5-0 stand de rust in. Doelpunten werden in zeer korte tijd gemaakt door Roda (2x) en wederom Timmer.

  Na rust was er eenzelfde spelbeeld, Borger was een maatje te groot voor Blokzijl en zou de wedstrijd dan ook met 9-0 gaan winnen. Waar voor rust de jonge honden van Borger de treffers voor hun rekening namen, was dit na rust meer aan de ervaren spelers. Luuk Kenter zou na een scrimmage de 6-0 maken, waarna Robert Oosting aan de beurt zou zijn. Met twee treffers bracht hij de score naar 8-0, waarop het slotakkoord voor Luuk Kenter zou zijn. Door zijn twee treffers in deze wedstrijd is Luuk op gelijke hoogte gekomen met zijn trainer Arne Joling, als het gaat om de topscorer allertijden van S.V. Borger. Beide heren staan nu op 106 goals, aan Luuk Kenter om hier verandering in te brengen te beginnen aanstaand weekend in de uitwedstrijd tegen VEV, aftrap 14.30 uur.

  Klik op onderstaande foto voor meer wedstrijdfoto's.

  SV Borger – Blokzijl 9-0

  Scoreverloop: 15. Roda 1-0, 18. Timmer 2-0, 39. Roda 3-0, 44. Timmer 4-0, 45. Roda 5-0, 52. Kenter 6-0, 54. Oosting 7-0, 73. Oosting 8-0, 75. Kenter 9-0.

  Borger: Haandrikman; Ottens, Oosting, Brink (53, Kaspers) en Vos; M. Beijering, Everts (61, Arends), Mazeau (61, C. Beijering) en Timmer; Roda en Kenter.