• Borger 1 puntloos na verloren thuisduel tegen Ontwedder Boys

  Nul punten uit twee wedstrijden. Cijfers liegen niet. Ze vertellen SV Borger dat het spel en de resultaten nog niet goed genoeg zijn. Vooruitgang zit er wel in. Werd er vorige week echt kansloos verloren bij CSVC, afgelopen zaterdag heeft Borger in de thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys de kansen wel degelijk gehad. Ze waren echter niet aan de Borgernaren besteed. De gasten uit Onstwedde speelden zeker niet groots, hadden wel een overwicht en wonnen verdiend met 2-0. De eindstand stond bij rust al op het scorebord.

  Trillende benen
  De boys uit Onstwedde reisden met een goed gevoel af naar Borger. De oranjehemden hadden een prima voorbereiding achter de rug en gaven dit een vervolg in de eerste competitiewedstrijd. Er werd gewonnen van Vitesse ’63. Borger verloor vorige week zoals gezegd kansloos met 4-0 in Coevorden. Toch wel een tikje voor de piepjonge selectie van hoofdtrainer Arne Joling. Het mentale verschil was in de beginfase terug te zien. De thuisploeg leek met trillende benen op het veld te staan. Het leverde met name in balbezit veel onrust op. De gasten kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Ties Bruining kon in de 11e minuut volkomen ongehinderd binnen schieten na slecht verdedigen aan Borgerzijde. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Onstwedde bleef de bovenliggende partij, al kwam het in de fase na de goal niet meer tot echte kansen.

  Ontzetting
  Na een minuut of vijfentwintig leek ook Borger eindelijk aan de wedstrijd begonnen te zijn. Steeds vaker kwamen de groenhemden als winnaar uit de duels. In balbezit zagen de supporters eindelijk een glimp van waar de jongelingen potentieel toe in staat zijn. Spontaan ontstonden er kansen. De grootste voor Albert Stevens. Na goed voorbereidend werk van Bonne Timmer en Mylan Beijering schoot hij alleen voor de keeper huizenhoog over. Even later werd een goed gedrukt schot van Joep Hiddink uitstekend gepareerd door Ontwedder doelman Rein Koudstaal. Geen doelpunten dus, maar het werd wel eindelijk een echte wedstrijd. Ook Onstwedde kwam enkele keren gevaarlijk dicht in de buurt van de Borgergoal. Tot grote ontzetting van een ieder met een groenwit hart viel kort voor rust juist aan die kant het tweede doelpunt van de wedstrijd. Keeper Edwin Haandrikman werd in de rebound geklopt door Harm Visser, nadat hij een flinterhard schot op miraculeuze nog gepareerd had.

  Tam, mat, gedwee
  Het begin van het tweede bedrijf was niet bepaald reclame voor het voetbalspel. Eigenlijk kon je het de gasten nog niet eens zo zeer kwalijk nemen. Zij hoefden niet meer zo nodig en bleven zonder overmatige inspanning overeind. Van Borger mocht wel meer verwacht worden. De supporters kregen geen enkel moment het idee dat de thuisploeg er alles aan wilde doen om de wedstrijd alsnog te doen kantelen. Het was tam, mat, gedwee, of welke benamingen er ook verzonnen kunnen worden. Er viel binnen de lijnen vreemd genoeg geen enkel onvertogen woord. Nu pleit er ook niemand voor een schop- of scheldpartij, dat past ook helemaal niet bij Borger, maar een beetje meer bezieling mag wel van de jeugdige selectie gevraagd worden.
  Gebeurde er dan helemaal niets? Toch wel. Onstwedde-spits Gerko Scheper raakte nog een keer de paal en aan de andere kant stuitte Borger-aanvaller Rowan Tiktak in een één op één situatie op doelman Koudstaal. Hiermee is het verhaal van de tweede helft ook wel zo ongeveer verteld. Het slotoffensiefje dat de thuisploeg er in het laatste kwartier toch nog uit probeerde te persen miste het venijn om Onstwedder Boys pijn te kunnen doen. De al in de eerste helft bereikte 0-2 werd zodoende de terechte eindstand.

  Komende zaterdag
  Aanstaande zaterdag gaat Borger op bezoek bij SC Angelslo, dat eveneens nog zonder punten is. Een degradatieduel is het nog niet. Maar om te voorkomen dat men verderop in de competitie wel in zo’n positie terecht komt, zijn de punten voor beide teams zeer welkom. Er zal voor elke meter geknokt moeten worden. We gaan ervan uit dat de groenhemden inmiddels wel beseffen dat dit allemaal niet vanzelf gaat.

  Opstelling Borger: Edwin Haandrikman, Wiljan Vos, Matthijs Brink, Christiaan Vos, Bonne Timmer, Joep Hiddink, Melvin Ottens (46. Ruben Fokkens), Calvin Beijering (69. Menno Herink), Albert Stevens, Rowan Tiktak.