• Borger 1 mist absolute scherpte tegen CSVC

  Op sportpark de Klinkenvlier in Coevorden heeft Borger een 4-1 nederlaag geleden tegen CSVC. Niet dat het zoveel minder was dan de thuisploeg, maar het mistte domweg de absolute scherpte om de wedstrijd te willen en te kunnen winnen. Dat had CSVC wel, dat nog wel ergens voor speelde en zo nog altijd in de race blijft voor een plek in de nacompetitie.

  Borger kent al een aantal weken een waslijst aan afwezigen en dat lijkt zich ook tot aan het einde van het seizoen zo te houden. Daarom namen vandaag zelfs 3 A-junioren plaats op de bank om de wedstrijdselectie compleet te maken. Zowel Mylan Beijering, Jarno Polling als Wouter Arends mochten de tweede helft opdraven en mochten terugkijken op een verdienstelijk debuut.

  Op een ragfijne grasmat kreeg Borger de eerste kans van de wedstrijd via Albert Stevens. De aanvaller had echter pech dat hij uit de draai net enkele centimeters naast schoot. Niet veel later had Luuk Kenter de 0-1 op de schoen, maar ook hij mikte het leder maar net naast. De grootste kans was echter voor CSVC, dat Bart Turien van dichtbij zag missen.

  De volgende kans voor CSVC was wel raak en het was Justin Regtop die met een droge schuiver scoorde. Zo waren er kansen aan beide zijden, maar waren de gasten domweg niet scherp genoeg voor de goal. Uit een vrije trap kwam Ronald Bulthuis een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te schuiven, terwijl in de tegenaanval de 2-0 op het scorebord verscheen. Wederom was Regtop de doelpuntenmaker.

  Gaandeweg de tweede helft kwam Borger steeds beter in de wedstrijd en vond het ook de aansluitingstreffer via Kenter. De aanvaller kopte de bal heel beheerst binnen uit een voorzet van Björn Everts. Borger begon meer te drukken, kreeg ook mogelijkheden en de 2-2 leek er dan ook aan te komen. Ware het niet dat de leidsman deze middag ook nog even zijn moment pakte. Melvin Ottens beging een overtreding buiten het strafschopgebied op Cas Last, maar de beste man besloot de bal op de stip te leggen. De graspollen van de sliding waren duidelijk buiten de lijnen te zien en zowel vriend als vijand was het erover eens dat dit geen strafschop was.

  De penalty werd in eerste instantie gemist door Wesley Schutten, maar de bal viel voor de voeten van Regtop die alsnog scoorde. Daarmee was een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief beslist. CSVC kreeg in de slotfase nogmaals een strafschop en opnieuw was Ottens de boosdoener. Het leverde zijn tweede gele kaart op en dus mocht hij met rood vertrekken. Ditmaal ging Regtop achter de bal staan en faalde niet vanaf de stip.

  Aanstaande donderdag speelt Borger thuis tegen Achilles 1894. Saillaint detail is dat de Assenaren dan beslag kunnen leggen op de eerste periode. Tevens strijden zij nog altijd samen met Elim om het kampioenschap